Birsen Budumlu’ ya Alman şeref madalyası verildi

Yayın tarihi: 13 Ekim 2019 Pazar 1:31 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2019 Pazar 1:31 pm

Mehmet Tanlı / ABC

Almanya’nın Ahlen şehrinde uzun yıllar öğretmenlik yapan emekli eğitmen Birsen Budumlu’ ya şimdiye kadar halklar arasındaki diyaloğun güçlenmesi, sosyal ve kültürel alanlardaki sayısız gönülllü çalışmaları ve sosyal uyum’a katkısı nedeniyle , ülkenin en önemli ödüllerinden biri olan ” Federal Almanya Şeref Madalyası” verildi.

Madalyayı Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier adına Warendorf İl İdare binasında yapılan törende Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ile birlikte veren Warendorf Bölge Valisi Dr. Olaf Gericke ” Birsen Budumlu’ nun, bugüne kadar hiç kimsenin yapmadığı şekilde 40 yılın üzerinde göçmenlerin topluma uyumu, Almanların Türkiyelileri, onların kültürünün inancının tanınması konusundaki olağanüstü çabası takdire şayandır. Kendisi çok zaman harcamış, emek vermiştir. Bunun için sayın bayan Budumlu’ ya bu madalya ile teşekkür ediyoruz ”dedi.

Yine Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger’ de Birsen Budumlu’ nun bu madalyayı çoktan hakettiğini, kendisinin sıcak kalpliliğiyle insanları çalışmalara katmayı başardığını her zaman Ahlen’ de insanların çok kültürlü bir toplumda barış içinde birlikte yaşaması adına inanılmaz bir özveri ve gayret gösterdiğini vurguladı.

Demokratik ve sosyal bir toplum için herkes bir şeyler yapabilir

1976 yılında gönüllü olarak başlayan hizmetler 1977 yılında Diesterweg İlkokulundaki öğretmenlik görevi ve farklı Projelerde, İnsiyatiflerdeki gönüllü çalışmalarıyla devam eden Birsen Budumlu kendisi gibi emekli öğretmen olan Yılmaz Budumlu’ nunda katıldığı madalya töreninde yaptığı konuşmada ” Çalıştığım okul adeta ikinci evimdi. Herkes bu toplum için bir şeyler yapmalıdır. Demokratik ve sosyal toplum bireylerin sorumluluk alması ve ancak onu korumasıyla mümkündür. Bu madalyayı almaktan onur duyuyorum. Çok mutlu oldum. Bu ödül benim ilerideki çalışmalarımın devamı içinde itici bir güç olacaktır ” dedi.

Türkiye’ den Gaziantepli olan Budumlu ailesinin biri Kardiyolog diğeri Öğretmen olan iki kız evladı bulunuyor.

Birsen Budumlu’ ya bu ödülün verilmesi Ahlen’ de yaşayan Türkler arasında büyük sevinç yarattı.