Mansur Yavaş ve Alper Taşdelen’den Ankara’ya ‘Sakarya Meydanı’

Yayın tarihi: 7 Eylül 2019 Cumartesi 7:37 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2019 Cumartesi 7:44 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi işbirliğinde tamamen yenilenen Sakarya Kent Meydanının açılışı belediye başkanları Mansur Yavaş ve Alper Taşdelen ev sahipliğinde açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi işbirliğinde tamamen yenilenen Sakarya Kent Meydanının açılışı belediye başkanları Mansur Yavaş ve Alper Taşdelen ev sahipliğinde açıldı.

Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından 25 yıl sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesinin ortak çalışmasıyla yenilenen Sakarya Caddesi’nin açılışında Halk Müziği sanatçısı Onur Akın da türküleriyle Başkentlilere coşkulu bir konser verdi.

MANSUR YAVAŞ: “YAPTIĞIMIZ TASARRUFLARLA 100 GÜN İÇERİSİNDE BÜTÇEMİZ 136 MİLYON FAZLA VERDİ”

Ankara’nın şehirlikten çıktığını içinden otoban geçen bir şehre dönüştüğünü söyleyerek konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, şunları söyledi: “Şehri yeniden şehir kimliğine getirecek ve özellikle başkent kimliğini ortaya çıkaracak çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Göreve gelirken sizlere sormadan hiçbir şey yapmayacağımızı, katılımcı kararlar alacağımızı söyledik, yapacağımız bütün projeleri meslek odaları, üniversiteler ve bizzat orada yaşayan halkla görüşmek suretiyle hayata geçirmeye çalışıyoruz. İkinci olarak şeffaf olacağız, yaptığımız her şeyi herkes görecek demiştik ve Türkiye’de ilk defa ihaleleri canlı yayınlamaya başladık ve artık kapalı kapılar ardında birilerine ihale verme dönemi bitti.”

Belediyedeki israfı ve dağınıklığı da düzeltme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yavaş, “Hesap vermeye talip oluyoruz demiştik. 100 günlük hesabı halkımızla paylaştık. Yaptığımız tasarrufların sonucunda 100 gün içerisinde bütçemizin 136 milyon lira fazla verdiğini görmüş olduk” diye konuştu.

ALPER TAŞDELEN: “BİZ ÇANKAYA OLARAK 25 YIL BOYUNCA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALUM ZİHNİYETTEN DOLAYI HİZMET ALAMADIK”

Yenilenen Sakarya Caddesi’ne emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “31 Mart’ta her şey çok güzel olacak demiştik. Şimdi bunun ilk meyvesi Ankaramızın merkezi olan Sakarya Caddesi’nde yaptığımız ortak çalışma oldu. Biz Çankaya olarak 25 yıl boyunca Ankara Büyükşehir Belediyesinden malum zihniyetten dolayı hizmet alamadık. Oysaki Çankaya Ankara’nın merkezi, bütün diplomasi burada, devlet kurumları burada, elçilikler burada, buraya hizmet getirmeyerek çağ dışı bir mantık sergilendi. Oysaki herkesten vergi toplanıyor ve her vatandaş hizmet alacak. Belediyelerin parası kimsenin babasının parası değildir. O nedenle belediyede şatafat olmaz, israf olmaz, yolsuzluk olmaz. Halkın parasıyla caka satılmaz” diye konuştu.

TAŞDELEN: “BİZİM KİTABIMIZDA İNSANI SEVMEK VAR”

Taşdelen sözlerine şöyle devam etti:

Biz, bütün Çankayalıların, Yenimahallelilerin, Elmadağlıların belediye başkanıyız ve Sayın Mansur Yavaş da bütün Ankaralıların başkanıdır. Bizim kitabımızda insanı sevmek var bu nedenle biz siyasi düşüncesi, kökeni ne olursa olsun ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza en iyi hizmeti eşit bir şekilde götürmeye devam edeceğiz.”

Son 20 yılda Ankara’nın bir AVM şehri olduğunu belirten Taşdelen, “Dünyanın hiçbir yerinde AVM’ler kent merkezinde olmaz, çünkü esnaf ve kent yaşasın, yaya bölgeleri olsun oralarda insanlar özgürce gezebilsinler. Şimdi biz bu eksikliği gidereceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyemizle birlikte el ele çalışıyoruz ve ne kadar güzel oluyor” dedi.

Yenilenen Sakarya Caddesi’ne 56 yeni ağaç dikildiğini belirten Taşdelen, Yüksel, Karanfil ve Konur Caddelerinde de çalışmanın başlayacağı müjdesini vererek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çankaya Belediyesinin dünya şampiyonu Hoytur Halk Dansları Topluluğu kısa bir gösteri yaptı. Ünlü halk sanatçısı Onur Akın özlenen şarkılarıyla Sakarya Caddesi’ni dolduran Ankaralılara coşku yaşattı.

Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri ile çok sayıda Başkentli katıldı.

SAKARYA KENT MEYDANI OLDU

Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları Sakarya Caddesi’nde mevcut olan 26 ağaca ek 56 yeni ağaç dikildi. Ağaç sayısının 82’ye ulaştığı Sakarya Caddesinde ağaçlandırmanın yanı sıra yeni üç havuz, oturma grupları, granit ve bazalt taş döşeli yeni yaya yolları Başkentlilerin hizmetine sunuldu. Renkli desenli asfalt kaldırımın da yer aldığı bölgede ayrıca engelli rampası da standartlara uygun olarak yeniden düzenlendi.