Birleşik Krallık’ta makarna fiyatları ikiye katlandı!

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 11:23 am - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 11:23 am

Birleşik Krallık’ta makarna fiyatlarının iki katına çıktığı bildirildi. Haber “enflasyon üstüne enflasyon yaşanıyor” denilerek aktarıldı.

Birleşik Krallık’ta enflasyon oranının geçen yılın Ekim ayında yüzde 11,1 ile zirve yaptığı bildirilirken, gıda fiyatlarının artmaya devam ettiği ve enflasyonun da yüzde 16,7 oranına dayandığı belirtildi.

Günlük 15 temel ihtiyaç maddesi için 2021 yılında 15,79 Sterlin ödenmesi gereken temel bir alışveriş sepetinin bu yıl fiyatının 21,13 Sterline çıktığı kaydedildi.

Perakende araştırmacısı ve kalite denetleyicisi Assosia’nın yöneticisi Kay Staniland, “Şu anda enflasyon üstüne enflasyon yaşanıyor” diye konuştu.

5 milyon dolarlık ‘makarna’ davası

“DAHA EN KÖTÜSÜNÜ GÖRMEDİK”

Bir araştırma kuruluşu olan IGD’nin baş ekonomisti James Walton, gıda fiyatları söz konusu olduğunda “enflasyonun en kötüsünü bile görmediğimizi” ifade etti.

James Walton, “Gıda tedarik zinciri son derece karmaşıktır. Ürünler tüketici olarak bize gelmeden önce pek çok kez el değiştirebiliyor. Bu nedenle tedarik zincirinin başlangıcındaki maliyet artışlarının, biz mağazada karşılaşana kadar tüm aşamalardan geçmesi uzun zaman alıyor” dedi.