İlkesizlikte sınırları zorluyor! Yandaş Fadime Özkan: Cumartesi Anneleri’nin evlatlarına ağır sözler

Yayın tarihi: 11 Eylül 2019 Çarşamba 2:12 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2019 Çarşamba 2:44 pm

Yandaş Star’ın yazarlarından Fadime Özkan, HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan annelerle Cumartesi Anneleri’ni kıyaslayıp “Biri suçludur, diğeri kahraman. Biri şehittir şereftir cennettir, diğeri ziyan.” dedi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 754. kez Taksim’de bir araya gelen Cumartesi Anneleri, çocuklarının kaçırılarak dağa gönderildiği iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan annelere seslenmişti. Yapılan açıklamada, “Yanlış yerde oturuyorlar. Oturması gerekilen yer bu ülkeyi yönetenlerin ofislerinin, bakanlarının önüdür. Çünkü bu ülkeyi bu hale getiren bunlardır, oturduğunuz yer değildir” denilmişti.

Bu açıklama üzerine konuyu köşesine taşıyan yandaş Star yazarı Fadime Özkan, “Annelere ‘başka kapıya’ demek çocuklara kast etmektir!” başlıklı yazısında insanlık dışı ifadeler kullandı.

Özkan, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle eylemlerini yıllardır devam ettiren ailelerin çocuklarına “hain” damgası vurup “Vatanı, bayrağı, milleti için mücadele ederken şehit düşen evlat ile vatanına, devletine, milletine ihanet ederken hayatını kaybeden evlat hiç bir olur mu? Biri suçludur, diğeri kahraman. Biri şehittir şereftir cennettir, diğeri ziyan.” dedi.

Özkan’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Diyorlar ki; Diyarbakır’da HDP binası önünde oturan anneler anne de Taksim’de oturan Cumartesi anneleri anne değil mi?

Bunu diyerek aslında büyük bir cesaretle ve umutla evlat nöbeti tutan annelerin sesini boğmak istiyorlar. Bu çığlık sussun, gözler PKK-HDP ve HDP-CHP üzerinden çekilsin.

Elbette annelerin acısı kıyaslanamaz, yarıştırılamaz, etiketlenemez. Her anne için evlat aynı şeydir. Ama kabul edelim ki o annelere evlat olan kişiler arasında da fark vardır.

Vatanı, bayrağı, milleti için mücadele ederken şehit düşen evlat ile vatanına, devletine, milletine ihanet ederken hayatını kaybeden evlat hiç bir olur mu? Biri suçludur, diğeri kahraman. Biri şehittir şereftir cennettir, diğeri ziyan.”