Biri kahraman, biri işkenceci: İtfaiye eri kedinin hayatını kurtardı, diğeri köpeğe işkence etti

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 9:41 am - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 11:14 am

İstanbul Pendik’te gerçekleşen olayda uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen şüpheli Murat Y., köpeğin boğazını sıkarak tekmeledi. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Şüpheli Murat Y. gözaltına alındı.

Olay geçtiğimiz günlerde Pendik Güllübağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Şüphelinin geçtiğimiz günlerde bir köpeğin boğazını sıkarak tekmelediği anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde köpeğin tasmasından tutarak boğazını sıktığı ve tekmeleyerek götürmeye çalıştığı görülüyor. Murat Y. görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre Murat Y., bir kediyi daha öldürüp “severken boğdum” diyerek kendini savundu.

“HAYVANLAR YOK OLUYOR”

Olaya ilişkin açıklama yapan mahalle sakini Sadık Bülbül, “Uzun süredir, en azından bizim bildiğimiz kadarıyla 6 yıldır uyuşturucu kullanıyor. Kendisine iğne yapıyor. 5 yıldır bunu gözümüz görüyor fakat yapabileceğimiz bir şey yok. Sık sık tedavi için gidiyor hastaneye imza verip çıkıyor. Geceleri neredeyse hiç uyutmadığı zamanlar oluyor. Sabaha kadar bağırdığı oluyor. Başkalarını rahatsız ediyor. Benim arabamı zorladı. Ben ona bazı zamanlarda sırf kötülük çıkmasın diye paket paket sigara veriyorum. Birkaç aydır burada yavru veya sahipsiz hayvanların akıbeti de bilinmiyor. Ben kestiğini görmedim ama hayvanlar yok oluyor. Evinde şırıngalar var. Babası ve annesi çocuklarını bırakıp gittiler. Çocuk şimdi bu mahallenin başına bela oldu. Ben kendi çocuğumu sabah okula göndermeye güvenemiyorum” ifadelerini kullandı.

 “SEVERKEN BOĞDUM ATTIM” DEDİ

“Çocuklar dışarıya çıkamıyor. Şuradaki komşumuzun kedisini camından aldı. Çalıp götürdü. Gece oraya baktılar bulamadılar. ‘Yok’ diyor. ‘Severken boğdum attım’ diyor. Gece saat 02.30’da kediyi buradan tavandan indirdiler. O şekilde buldular. Bu artık herkes için büyük bir tehlikeli hale geldi. Biz sabah erken işe gidiyoruz. Akşam karanlıkta işten dönüyoruz. Bana kaldırıp bir bıçak saplasa, bir şey yapsa, hiçbir şey yok. ‘Madde etkisi altındayım’ diyecek. Ben öldüğümle kalacağım” şeklinde konuştu.

GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, bir binanın inşaat halindeki çatı katında yaşayan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Şüphelinin, evinin yakınlarındaki bir çay ocağında olduğu bilgisine ulaşan polis ekipleri şüpheliyi kıs kıvrak yakaladı. Gözaltına alınan Murat Y. Çamçeşme Polis Merkezi’ne götürüldü.

İTFAİYE ERİ KEDİYE KALP MASAJI YAPARAK HAYATA DÖNDÜRDÜ

Antalya’da yangın çıkan evde dumandan etkilenerek kalbi duran kediye itfaiye eri önce kalp masajı yaptı, ardından suni teneffüsle hayata döndürdü. 

Kalp masajı ve suni teneffüsün ardından oksijen de verilen kedi kendine geldi. Vatandaşlar kedinin hayatını kurtaran itfaiye erlerini alkışlarken, gelen belediyeye ait hayvan ambulansı ise kediyi veterinere götürdü.

Kediyi hayata döndüren itfaiye eri Hüseyin Zengin, 

“Akşam saatlerinde ev yangını ihbarı geldi. Ekip halinde olay yerine geçiş yaptık. Binanın 7’nci katında bir yanma vardı. Ekip arkadaşlarımızla beraber hızlıca müdahalede bulunduk. O sırada vatandaş tarafından içeride kedi olduğu söylendi. 2 ekip arkadaşımla beraber evin içerisinde kediyi aramaya başladık. Yatak odasında yatağın altında baygın halde bulduk. O anda kedide yaşam bulgusu yoktu. İlk müdahaleyi orada yaptıktan sonra temiz havaya çıkarttık “

“O DA BİR CAN”

“Sonuçta o da bir can ve bizim için her can önemli. Elimizden gelen her türlü fedakarlıkta bulunduk. Bu konuda bize eğitimleri sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Aldığımız eğitimleri sahaya dökmüş olduk. Bir canlının tekrar hayata dönmesinden dolayı çok mutlu oldum. Hayvanlar için ilk yardım eğitimi almıyoruz. Genel bir ilk yardım eğitimimiz var. Bu konuda çalışmalarımız da oluyor. Mesleki olarak hayvanlar konusunda böyle bir durumla karşılaşabileceğimiz için gerekli araştırmaları yapıyoruz” diye konuştu.


Kayıp kedi patileri kesilmiş ölü bir şekilde bulundu