Birgün’e cezanın altından da 5 maaşlı Altun çıktı

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 11:02 am - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 11:07 am

Birgün gazetesine Basın İlan Kurumu tarafından verilen 23 günlük ilan kesme cezasının altından, evine eşiyle beraber 5 maaş giren Fahrettin Altun çıktı.

Muhalif gazetelerin kullandığı fotoğrafı, yaptığı haberi bahane ederek ceza yağdıran Basın İlan Kurumu, Birgün gazetesine 23 günlük ilan kesme cezası verdi.
Birgün gazetesine verilen cezanın 15 Nisan 2020’de yapmış olduğu “İBB’nin yıkım haberine ‘terör soruşturması’  ve 16 Nisan 2020’de yapılan CHP’li Özgür Özel’in açıklamalarından yapılan “İşinize gelmeyene terör kılıfı uydurmayın” başlıklı haberler gerekçe gösterildi. Cezanın gerekçesiyle birlikte Birgün’e verilen 23 günlük ilan kesme cezasının altından evine 5 maaş giren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ilgili yapılan iki haberin olduğu ortaya çıktı.

Evine 5 maaş giren Altun’u aklamak Hilal Kaplan’a düştü: Maaşları bağışlıyormuş

 

 

“BU HABERLERİN HEPSİ GERÇEKTİR”

Birgün gazetesinin verilen cezayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu haberlerin tamamı gerçek ve günceldir. Bir kamu bürokratına ilişkin kaçak yapı iddiaları, kolluğun orantısız güç kullanımı gibi toplumu yakından ilgilendiren konulara ilişkindir. Dolayısıyla bu haberlerin kamuoyunun gündeminde olan tartışmalara katkı niteliğinde olduğu açıktır. BİK kararlarının hemen hemen hiçbirinde bu ölçütler dikkate almadığı gibi bir habere iki ayrı ceza bile verdi”