Birçok ülkede ortaya çıkan gizemli monolitlerin sırrı çözüldü

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 10:26 am - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 10:26 am

İlk olarak ABD’de daha sonra Romanya ve Almanya’da görülen gizemli metal sütunun Netflix için hazırlanan bir komedi şovunun parçası olduğu ortaya çıktı.

Başta medya olmak üzere, bütün dünyanın “Uzaylılar mı dikiyor?” sorusunu yönelttiği gizemli metal sütunun, televizyon yayıncısı Netflix için hazırlanan bir komedi şovunun parçası olduğu ortaya çıktı.

ABD’de ortaya çıkan ve dünyanın gündemine oturan ‘anıta’ bir yerde daha rastlandı!

KOMEDİ ŞOVUNUN BİR PARÇASIYMIŞ

Konuyla ilgili yayınlanan “Neden tüm dünyada monolitler yaptım?” başlıklı videoda, Netflix komedi şovunun bir parçası olarak dünyanın çeşitli yerlerine monolitler dikildiği belirtildi. Metal sütunlar önce ABD, ardından Wight Adası, Almanya, Romanya gibi yerlerde görülmüş ve kısa süre sonra kaybolmuştu.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Utah eyaletinde helikopterle yol devriyesi yapan polis ekibi, ıssız vadilerin arasında dolaşırken parlak ve metal görüntüsüyle dikkat çeken tanımlanamayan bir cisim keşfetmişti. Bu monolit sütunun oraya kim ya da kimler tarafından getirildiği bilinmezken bilim insanlarından sanat uzmanlarına kadar birçok yetkili açıklama yaparak bu gizemi çözmeye çalışmıştı. Bazı uzmanlar bu sütunun bir sanat eseri olduğunu söylerken bazıları da bu sütunu uzaylıların getirdiğine kanaat getirmişti.