Birbirinin tam tersi stratejiler ile yoluna devam etmesi şaşkınlık yarattı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2022 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 5:16 pm

Oyun dünyasında rekabet günden güne kızışırken, Microsoft ve Sony’nin birbirinin tam tersi stratejiler ile yoluna devam etmesi şaşkınlık yarattı.

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden Sony ve Microsoft, oyun konsolları pazarının en ezeli rakipleri. Bugüne kadar hep birbirine benzer hamlelerle rekabette öne çıkmaya çalışan bu iki marka, yeni yılla birlikte ise birbirine taban tabana zıt politikalar uygulamaya başladı.

Sony tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, Japon oyun devinin Playstation 4 üretimine hız verdiği ve üretim miktarının arttırıldığı bilgisine yer verilmişti. Sony’den gelen bu açıklamadan sonra gözler Microsoft’a dönmüş ve benzer bir açıklamada bu firmadan beklenmeye başlanmıştı.

Bununla birlikte Microsoft’tan beklenen açıklama gelmekle birlikte, açıklamanın içeriği herkesi şaşırttı. Amerikalı teknoloji ve oyun devi, Xbox One serisinin üretiminin sonlandırıldığını duyurdu. Bakıldığı zaman Xbox One serisi PlayStation 4’e tekabül eden bir model olduğu için, kimse Microsoft’tan böyle bir hamle beklemiyordu.

 

Microsoft

Bu açıklamanın ne manaya geldiği ise, Microsoft pazarlama direktörü Cindy Walker tarafından yapılan açıklamayla anlaşıldı. Walker tarafından yapılan açıklamada, şirketin bundan sonra Xbox Series modellerinin üzerine yoğunlaşacağı, özellikle de şu sıralar daha çok satılan Xbox modeli olan Xbox Series S’in üretiminin hızlanacağı belirtildi.

Bu açıklamalardan da anladığımız gibi Microsoft artık Xbox One serisini tamamen gözden çıkartıp, bunun yerine yeni nesil konsollarına öncelik vermeye karar vermiş. Tabi bu kararın piyasa paylarına nasıl bir etki yapacağını ise zaman gösterecek.

Samsung Galaxy S22’nin tanıtım ve çıkış tarihi sızdırıldı