Bir zamanlar Kıbrıs’ın ilk bölümü gündem oldu

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 2:47 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 2:47 pm

 Bir Zamanlar Kıbrıs, dün akşam ilk bölümüyle TRT’de ekrana geldi. Dizinin ilk bölümünde Kanlı Noel gecesi olarak tarihe geçen olaylardan sahneler ekrana geldi. Dizinin bu sahneleri Twitter’da gündem oldu.

Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi dün akşam nefes kesen ilk bölümüyle ekrana geldi. Dizinin ilk bölümünde 1960’ların Kıbrıs’ta şiddetlenen olaylar nedeniyle, nişanlısı Ayşe’ye veda ederek Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı’nın (Serkan Çayoğlu) dönemin Kıbrıs Türk Cemaati Lideri Rauf Denktaş’la (Devrim Saltoğlu) birlikte verdiği mücadele ekrana yansıdı.
Dizide sakız tüccarı Kemal Dereli karakterini Ahmet Kural, eşi İnci’yi Pelin Karahan, Türkiye’den adaya gizli görevle gelen Ankaralı karakterini Serkan Çayoğlu, nişanlısını ise Gülper Özdemir canlandırıyor. Rum komutan Samson’u Tayanç Ayaydın, Kıbrıs Türk Lideri Rauf Denktaş’a da Devrim Saltoğlu hayat veriyor.

 

TWITTER’DA GÜNDEM OLDU

Kadın, çocuk, genç ve yaşlı birçok kişinin öldürüldüğü saldırının canlandırıldığı sahne izleyicileri ekrana kilitledi. Başarılı oyunculukların sergilendiği dizi ilk bölümüyle Twitter’da trend olurken binlerce sosyal medya kullanıcısı “İzlerken ne acı bir de bunlar gerçekten yaşandı” yorumu yaptı.