Bir üniversitenin adı değişti
9 Mart 2022 Çarşamba

Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne göre bir üniversitenin adı değişti. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen karara göre bir yeni üniversite kurulacak.
Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanan Komisyonda, AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alındı.
BİR ÜNİVERSİTENİN ADI DEĞİŞTİ, BİR YENİ ÜNİVERSİTE KURULACAK
Kabul edilen teklifte, “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi”nin ismi “İstanbul Topkapı Üniversitesi” şeklinde değiştirilecek. Teklife göre, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Mudanya Üniversitesi adıyla Bursa’da bir vakıf üniversitesi kurulacak.
Bu üniversite, sanat ve sosyal bilimler fakültesi, mühendislik, mimarlık ve tasarım fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, lisansüstü eğitim enstitüsü ve meslek yüksekokulundan oluşacak.
Benzer Haberler
Üniversitede adrese teslim iki öğretim görevlisi ilanı
09/05/2022 15:05
YÖK 2021-2022 öğretim dönemindeki üniversiteli sayısını açıkladı
29/04/2022 20:09
Üniversitede kadro karşılığı cinsel ilişki iddiası! Skandal ifadeler
28/04/2022 10:52
MEB ve YÖK’ten maske açıklaması
26/04/2022 22:18
ABD’de üniversitede cinsel içerikli film ısrarı
22/04/2022 13:06
YÖK ile TPAO arasında iş birliği protokolü
11/04/2022 17:39