Bir üniversitenin adı değişti

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 10:54 am - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 10:54 am

Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne göre bir üniversitenin adı değişti. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen karara göre bir yeni üniversite kurulacak.

Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanan Komisyonda, AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alındı.

BİR ÜNİVERSİTENİN ADI DEĞİŞTİ, BİR YENİ ÜNİVERSİTE KURULACAK

Kabul edilen teklifte, “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi”nin ismi “İstanbul Topkapı Üniversitesi” şeklinde değiştirilecek. Teklife göre, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Mudanya Üniversitesi adıyla Bursa’da bir vakıf üniversitesi kurulacak.

Bu üniversite, sanat ve sosyal bilimler fakültesi, mühendislik, mimarlık ve tasarım fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, lisansüstü eğitim enstitüsü ve meslek yüksekokulundan oluşacak.

Görevden alma kararları Resmi Gazete’de