‘Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremlerin adı ölüm olur’

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 9:06 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2020 Cuma 9:06 pm

İzmir’de meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bir ülkede ekonomi ne kadar bozuksa deprem o kadar öldürücü olur.” dedi.

Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, depremin öldürücü olmasının temel nedeninin yoksulluk olduğunu söyledi.

FOX Ana Haber’e katılan Prof. Dr. Ercan, şu ifadeleri kullandı:

“Bir ülkede ekonomi ne kadar bozuksa deprem o kadar öldürücü olur. Deprem ve terör yoksulların sorunudur. Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremin adı ölüm olur. Deprem sorununun çözülmesi için ülkenin ekonomisinin düzelmesi gerekir.Yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır. Hiçbir ünlünün zenginin enkazdan çıkarıldığını duymadınız, duymacaksınız. Dolayısıyla ana sorun yoksulluktur.”

İZMİR DEPREMİ İÇİN UYARMIŞTI

Öte yandan Prof. Dr. Ercan, 18 Ekim’de Gökçeada’da meydana gelen 4.3’lük depremin ardından Ege için deprem uyarısında bulunmuştu. Ercan, “Bu deprem kuzey Ege’de 6,3 ile 7 arasında bir deprem yaratmak üzere hazırlandığını gösteriyor. Bundan Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesimi depremden etkilenir” demişti.