Bir torpil daha! KPSS’ye girmeden Özel Kalem Müdürü oldu

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 12:15 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 12:15 pm

Elazığ’da Çemişgezek Belediye Meclisi üyesi ve AKP Tunceli İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek, KPSS’ye girmeden Elazığ Valiliği’ne Özel Kalem Müdürü olarak atandı.

BirGün’ün haberine göre, Çemişgezek Belediye Meclisi üyesi ve AKP Tunceli İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek, önce Mazgirt Belediyesi’nde büro muhasebe elemanı, sonra Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne geçici olarak görevlendirilmesinin ardından; KPSS’ye girmeden Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atandı.

“ELEŞTİRMEKTEN ÇOK TAKDİR EDİLMESİ GEREKİYOR”

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, yaptığı açıklamada, Somyürek’e bir tebrik çiçeği ve mektup gönderdiğini aktararak şunları söyledi:

“Değerli Elazığ kamuoyu; malumunuz olduğu üzere son güllerde ilimize üstün yetenekli bir kardeşimizin atanmasıyla alakalı gerek Elazığ basınında gerekse ülke medyasında çeşitli spekülatif haberler çıktı. Eleştiriler, tepkiler oldu. Bizler Elazığlı olarak özellikle basın mensupları olarak eleştirmeye açık bir kültürden geliyoruz.

Eleştirileri en çok yapan biri olarak ben bu kez eleştirerek değil tebrik çiçeği göndererek yapılan bu atamayı kutladığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabi bu milyonlarca gencimizin olduğu bir ülkede öyle paraşütle gelip devleti temsil eden tepe bir kurumda böyle bir göreve layık görülmesi bence eleştirilmekten ziyade takdir edilmesi gereken bir konu. Dolayısıyla ben hem ilimize gelen İbrahim Enes Somyürek kardeşimizi hem de bu atamayı gerçekleştiren vali yardımcımızı, vali yardımcımız diyorum çünkü sayın valimiz bu atamanın yapıldığı dönemde Elazığ’da görevinin başında değildi, ayrıca atamada dahli olan siyasi kademelerdeki herkesi kutluyorum. Çiçeği tebrik çiçeği olarak gönderirken, içini boş göndermemiz olmazdı. Değerli Somyürek’e yazdığımız mektubu da kamuoyu merak eder düşüncesi ile buradan okumak istiyorum.”

AKP nafakaya süre getirmek için harekete geçti