Bir tarih küle döndü… Yangını ‘Cayır cayır yanıyor’ diye duyuran Akit’e tepki yağdı!

Yayın tarihi: 16 Nisan 2019 Salı 12:28 am - Güncelleme: 16 Nisan 2019 Salı 12:54 am

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan 850 yıllık Notre Dame Katedrali’nde büyük bir yangın çıktı. Notre Dame Katedrali’nin yanmasını, ‘Fransa’nın ünlü Notre Dame Katedrali cayır cayır yanıyor’ manşetiyle duyuran Yeni Akit gazetesi’ne sosyal medyada tepki yağdı.

Notre Dame Katedrali’nin yanmasını, ‘Fransa’nın ünlü Notre Dame Katedrali cayır cayır yanıyor’ manşetiyle duyuran altına da ‘Türkiye’nin ahı tuttu’ notuyla haberi paylaşan Yeni Akit gazetesi’ne sosyal medyada tepki yağdı.

Yüzlerce yıllık tarih küle döndü: İşte Notre-Dame Katedrali’nin yanmadan önceki hali

Yeni Akit’in ve yangına sevindiklerini sosyal medyadan açıklayanlara ilişkin gelen tepki mesajlarından biri de yazar Ahmet Ümit’e ait.

Paris’in simgesi Notre-Dame Katedrali’nde büyük yangın

Ahmet Ümit Twitter hesabından paylaştığı mesajında tepkisini, “Ne kadar acı, Paris’teki Notre Dame Katedrali yanıyor. İnsanlığın ortak kültürel mirası yanıyor. Romanlardaki belleğimiz yanıyor. Ve buna sevinen insanlaşamamış bir mahluk türü var. Ve hala sesleri çıkıyor” sözleriyle gösterdi.

 

 

Bir sosyal medya kullanıcısı Paris’teki Notre Dame Katedrali’nin yanmasına üzülenleri ‘içimizdeki Fransızlar’ olarak tanımlarken, bir çoğu da yananın bir klise olduğunu belirtip üzülenleri suçluyor.