Bir SMA’lı bebeğin daha kurtarılması an meselesi! Aileden yüzde 1 için dayanışma çağrısı

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 6:52 am - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 6:52 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

SMA Tip1 ölümcül kas hastası Sümeyye Kurtalış’ın ailesi yardım kampanyası için verilen valilik izninin bitimine kısa bir süre kala hayırseverlerden yardım istedi.

Dubai’ye götürülerek tedavi sürecinin başlatılması gereken Sümeyye’nin gerekli paranın toplanması için yaklaşık 240 bin lira daha gerekiyor. Sümeyye’nin ailesi yaptıkları açıklamada bu güne kadar yaşadıklarını anlatarak yardım çağrısında bulundu.

Aile tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Sümeyye SMA tip1 ölümcül kas hastası. SMA teşhisi 6 aylıkken konuldu. İleri derece (60 üzeri) skolyozu var. Omurga hastalığından dolayı S şeklini almış göğüs kafesinde öne doğru çıkıntı oluşmuş ve sol ciğeri sönmüş durumda

Başkan Deveci’den SMA’lı minik Buğra için dayanışma çağrısı

Sümeyye’nin teşhisi 44 ay önce koyuldu. 12 aylık 2. valilik izninin son ayında. Şu ana kadar kampanyası % 98 e gelebildi. Şuan 4.5 yaşında ve 11.5 kilo.

Sümeyye‘nin kampanyası ailenin kampanyalar hakkında bilgisi olmamasından ve izinlerin geç verilmesinden dolayı 18 ay başlatılamadı. Uzun süre duraksama yaşandı. Valilik izinleri alınarak ve ailenin yaşam alanı için destekler bulunarak kampanyaya başlatıldı. Aile iyi koşulları olmayan bir evde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Şu an İstanbul’a hayırsever ve gönüllüler sayesinde taşındılar. Baba inşaat işçisi ve kızı için stant açması gerektiğinden işini bırakmak zorunda kaldı. Sümeyye kampanyasının tamamlanması için 240 bin lira gerekiyor. Gerekli para toplanması halinde ilacına kavuşan diğer bebekler gibi bir şansı olacak.

Kaynak: TELE1