Bir ‘Seçil Erzan’ vakası daha! 100 milyonluk vurgun yaptılar

Yayın tarihi: 20 Ocak 2024 Cumartesi 12:01 am - Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi 12:01 am

Çankırı’da ‘ponzi‘ yöntemiyle 8 kişiyi yüksek kâr vadederek dolandırdığı iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcılık şüphelilerinin 100 milyon liraya yakın vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Çankırı’da vatandaşları yüksek kâr vaadiyle dolandırdığı tespit edilen saadet zinciri benzeri bir yapıya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda; E.T.Ç., N.Ö. .YÇ., Y.Ç. ve S.A. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Seçil Erzan davasında gündeme gelen ‘ponzi’ yöntemini kullanan şüpheliler, birlikte hareket ederek sisteme üye girişi yaptı. Şüphelilerin, 100 milyon TL civarında vurgun yaptıkları öğrenildi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sisteme dahil olan ve kar vaadiyle yatırdıkları paraları alamayan vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Ekipler tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde vatandaşları sisteme dahil ederek dolandıran şahısların E.T.Ç., N.Ö., Y.Ç., Y.Ç. ve S.A. olduğu tespit edildi. Ekipler tarafından düzenlenen operasyonda 5 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler tarafından yapılan incelemelerde yapının Çankırı’daki organizatörlüğünü E.T.Ç., Y.Ç. ve N.Ö. isimli şahısların yaptığı belirlendi.

SAHTE KRİPTO PARALAR ELE GEÇİRİLDİ

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise suç unsuru olabilecek doküman ve dijital materyallere dekontlar, sahte madeni kripto para ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından Çankırı Adliyesine sevk edildi. Y.Ç., E.T.Ç. ve Y.Ç. yurt dışı yasağı ve imza şartıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken S.A. ve N.Ö. ise serbest bırakıldı.

Öte yandan, yapıya çok sayıda vatandaşın dahil olarak mağdur oldukları ve sayılarında artış yaşanacağının değerlendirildiği öğrenildi.

(İHA)

dolandırıcılık, seçil erzan, çankırı, ponzi

Cezaevinden izinli çıktından sonra kaybolan ‘Ponzi Mine’ için yakalama kararı

Kaynak: TELE1