Bir Pudra şekeri vakası daha! Bu kez başrolde AKP’li ilçe başkanı var

Yayın tarihi: 11 Aralık 2021 Cumartesi 3:36 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2021 Cumartesi 6:39 pm

AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç’ın dün ani bir şekilde istifa etmesinin ardından Kılıç ile ilgili olay yaratacak bir video paylaşıldı. Videoda Kılıç olduğu iddia edilen kişinin, uyuşturucu kullandıktan sonra sızdığı göründü.

AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, önceki akşam Facebook mesajıyla aniden istifa etti. Kılıç istifasını şu şekilde duyurdu:

“İşlerimin yoğunluğu sebebi dolayısıyla AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Her daim Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a ve Partimize bağlılığım devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur.”

Ancak istifanın ardından paylaşılan bir videoda Kılıç olduğu iddia edilen bir kişinin makam odasında uyuşturucu kullandıktan sonra sızmış haldeki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerdeki odada, çekmecede mavi bir poşet içerisinde uyuşturucu madde ve hassas tartı, masanın üzerinde ise uyuşturucu çekmekte kullanılan pipo bulunuyor.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın haberine göre videoda paylaşılan kişinin makam koltuğunda sızan, muhasebeci Kılıç olduğu iddia edildi

Görüntüyü çeken kişi ise çekmecede ‘metamfetamin’ adı verilen uyuşturucu madde ile hassas tartıyı gösterdi. Masanın üzerinde ise ‘meth pipe’ denilen ve metamfetamin içmekte kullanılan pipo benzeri alet olduğu görüldü.

İDDİALARA YANIT VERMEDİ

Halktvcom.tr’nin ulaştığı Kürşat Kılıç sorulara yanıt vermeyerek, konuşmayacağını söyledi. WhatsApp’dan verdiği yazılı yanıtta ise “Üstü örtülü şantaj yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Kürşat Kılıç’a Gazeteci İsmail Saymaz’ın yönelttiği sorular ve Kılıç’ın verdiği yanıtlar şu şekilde:

İsmail Saymaz: Kürşat bey merhaba. Ben, gazeteci İsmail Saymaz. Size ulaşmaya çalışıyorum. Aradım, ulaşamadım. Dönerseniz sevinirim. Kürşat bey? Hakkınızda bir haber yapacağız, size bu yüzden ulaşmak istiyoruz. Cevap hakkınızı kullanırsanız sizin için yararlı olur. Dönmenizi bekliyoruz.

Kürşat Kılıç: Kardeş, haber yapılmasını istemiyorum. Teşekkür ederim ilginize.

İsmail Saymaz: Elimizde bir görüntü var. Sizin de bilginiz dahilinde diye biliyorum. Bu hadiseyi soracağız.

Kürşat Kılıç: Ben savcılığa anlatacağım.

İsmail Saymaz: Konuşmak istemiyor musunuz?

Kürşat Kılıç: Mesele hukukidir. Süreci var. Tavsiyem…

İsmail Saymaz: Bu uyuşturucu poşeti, hassas tartı ve masadaki piponun açıklaması nedir? Yanıt hakkınızı kullanırsanız size faydası olur.

Kürşat Kılıç: Ben kullanmayacağım. Üstü örtülü şantaj yapıyorsunuz.

İsmail Saymaz: Yanıt hakkınızı sormak için şu saate kadar bekledik.

Kürşat Kılıç: Bunun cevabını yargıya verirsiniz.

İsmail Saymaz: Takdir sizin.

Kürşat Kılıç: Gazeteci WhatsApp yoluyla sormaz. Basın kartınızı takdim etmediniz.

İsmail Saymaz: Aradım, açmıyorsunuz.

Kürşat Kılıç: Çok büyük suç işliyorsunuz, şu an. Eğer bu görüntü, bu saatten sonra ortaya çıkarsa sizden bilirim. Numarayı savcılığa vereceğim.

İsmail Saymaz: Peki, takdir sizin.

AKP’NİN İLK VAKASI DEĞİL

Öte yandan lüks bir  araçta uyuşturucu kullandığı görüntülerle gündem olan eski AKP Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu ifadesinde “Kokain değil, şaka amaçlı pudra şekeri çektik” şeklinde açıklama yapmıştı. Ayvatoğlu, daha sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kürşat Ayvatoğlu serbest bırakıldı: Kokain değil pudra şekeri çektik