Rezidansın penceresinden düşmüştü! Erkek arkadaşı gözaltında

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 9:17 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 3:54 pm

Esenyurt’ta 32 katlı rezidansın 6’ncı katından düşen 19 yaşındaki Özge Binnur Oruç, hayatını kaybetti. Polisin yaptığı incelemede Oruç’un rezidansta kaydının olmadığı belirlenirken, erkek arkadaşı ise gözaltına alındı.

Olay, saat 17.00 sıralarında Esenyurt Turgut Özal Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Özge Binnur Oruç (19) 32 katlı rezidansın 6’ncı katından bilinmeyen nedenle düştü. Kadının düştüğünü gören çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, düşmenin nedenini araştırıyor. Kadının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Kadının düşme anları çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.

6. katta düşerek ölen Özge Binnur Oruç’un ailesinden açıklama

Olayı duyunca koşup gelen kadının yakınları sinir krizi geçirirken polisler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

İki ay öncesine kadar bir kargo firmasında çalışan Özge Binnur Oruç’un eski iş arkadaşı Erhan Öztürk, ölümüne inanamadığını belirterek, “Olayı duyunca iki dakikada buraya geldim. O bir melek gibi bir insandı. 6 ay kadar bizimle çalıştı. Böyle bir şey olabileceğini asla düşünemedik. Nasıl geldiğimi bilemezsiniz. Çok üzgünüm. Hayretler içerisindeyim. Çok enerjik bir insandı. Etrafına sürekli enerji saçan mükemmel bir insandı.” dedi.

ÖZGE ORUÇ’UN REZİDANSTA KAYDI BULUNAMADI

‘Şüpheli ölüm’ olarak kayıtlara geçen olayda, Özge Binnur Oruç’un rezidansta yaşamadığı gibi misafir giriş kaydının da bulunmadığını belirlendi. Site içerisindeki dairelerin çoğunun boş olması nedeniyle Oruç’un atladığı sırada çevrede herhangi bir ses veya olumsuz durumun fark edilmediği belirtildi.

ERKEK ARKADAŞINI ARAYIP “HAKKINI HELAL ET” DEMİŞ

Genç kızın erkek arkadaşı R.Ş.S.’nin olay saatinde 112’yi arayarak kız arkadaşına ulaşamadığını ve yaşamına son vermiş olabileceğine dair ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özge Binnur Oruç ile R.Ş.S.’nin Avcılar’da bulunan bir alışveriş merkezinde tartıştıkları, genç kızın buradan ayrıldığını belirledi. Kız arkadaşına ulaşamayan R.Ş.S.’nin bir süre beklediği, ardından kendisini arayan Oruç’un “Hakkını helal et” diyerek telefonu kapattığı tespit edildi. Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, R.Ş.S.’yi polis merkezine götürerek hakkında adli işlem başlatıldı.

Beşiktaş’ta otelin 7’nci katından düşen kadın ağır yaralandı