Bir Peker daha! Can Ataklı anlattı: Kim bu Serkan Kurtuluş? | GÜN BAŞLIYOR

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2021 Cuma 12:18 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma 12:20 pm

Gün Başlıyor’da Can Ataklı, gazete manşetlerini yorumlayıp Gezi Olayları’nın yıl dönümünü değerlendirdi. Ataklı ayrıca, Arjantin’de tutuklu bulunan Serkan Kurtuluş’un, tıpkı Sedat Peker gibi elinde çok ciddi deliller bulundurduğunu ve Binali Yıldırım’la ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Kamuoyunda ‘suç örgütü lideri’ olarak bilinen ve halen Arjantin’de cezaevinde bulunan Serkan Kurtuluş, Binali Yıldırım’la ilgili ‘ses kayıtlarının’ olduğunu, bunları Birleşmiş Milletler korumasına alındığında açıklayacağını söylemişti.

İzmir’de ‘organize suç örgütü’ davasında yargılanan, evinde elektronik kelepçe ile gözlem altında tutulan eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde öldürülmüştü. Serkan Kurtuluş’un Türkiye’deki eski ortağının ise öldürülen Ahmet Kurtuluş olduğu biliniyor. ARTI TV’ye konuşan Serkan Kurtuluş, Türkiye’nin, kendisinin iade davası için avukat tuttuğunu söyleyerek “Araştırdım. Türkiye, daha önce hiç kimsenin iade davası için avukat tutmamış. Ama benim için buradaki bir hukuk bürosuyla 250 bin dolar karşılığında anlaşmışlar. Eğer iadem olursa da 1 milyon dolar vereceklermiş. Neden bu kadar uğraşıyorlar? Çünkü elimde çok ciddi belgeler var. Ancak amaçları beni mahkemeye çıkarmamak. İade alarak öldürmek istiyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.