Bir oyuncuda koronavirüs görüldü! NBA’de tüm maçlar süresiz askıya alındı

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 7:35 am - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 8:00 am

NBA, basketbolcularından birinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesinin ardından tüm maçlarını süresiz olarak askıya aldı.

Dünyada binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüse dair ülkeler tedbirlerini artırıyor. Alınan tedbirlerin kapsamı her geçen gün daha da artırılıyor. Dünya üzerinde birçok spor müsabakası iptal edildi. Son olarak İran, tüm spor müsabakalarını askıya aldı.

ABD’de de ölümlere neden olan koronavirüse karşı mücadelenin kapsamı artırıldı. NBA’de bu mücadeleden etkilendi. NBA’den yapılan yazılı açıklamada, Utah Jazz takımı oyuncularından birinde koronavirüs tespit edilmesinin ardından tüm maçların ikinci bir bildirime kadar iptal edildiği belirtildi.

Amerikalı aktör Tom Hanks ve eşinin koronavirüs testi pozitif çıktı

İsmi açıklanmayan basketbol oyuncusunun test sonuçlarının bu akşam Utah Jazz ve Oklahoma City Thunder arasında oynanacak maç öncesi duyurulmasının ardından söz konusu maç da iptal edildi.

Türkiye’de okullar neden tatil edilmedi? Bilim Kurulu’ndan açıklama!

Açıklamada ayrıca Kovid-19 çıkan oyuncunun o sırada maçın oynanacağı sahada olmadığı belirtildi.

Dünya üzerinde şu an Kovid-19 bulaşan 120 binden fazla insan bulunuyor. ABD’de virüse karşı önlemler kapsamında okullar ve işletmeler kapatılırken, kamusal alanda düzenlenen etkinlikler de askıya alınıyor.

ABD Başkanı Donald Trump da geçtiğimiz saatlerde Avrupa’dan ABD’ye 30 gün boyunca tüm seyahatlerin yasaklandığını duyurmuştu.

Üç bakandan ortak açıklama: 15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih

JAMES: SEYİRCİSİZ OYNAMAM

NBA’in ve dünya basketbolunun süperstarlarından, Batı Konferansı lideri Los Angeles Lakers’in oyuncusu LeBron James ise seyircisiz maç planlarına sert bir dille karşı çıkmıştı. Takımının, Doğu Konferansı lideri Milwaukee Bucks’ı 113-103 yendiği karşılaşmanın ardından konuya dair soruları yanıtlayan James, “Ben parkeye çıktığım zaman salonda seyirci yoksa oynamam. Bugüne dek hiç seyircisiz bir maçta oynamadım. Bu oyunu takım arkadaşlarım için olduğu kadar seyirciler için oynuyorum. Olayın özü bu değil mi?” demişti.

Türkiye’de ilk Koronavirüs teşhisi konan hastanın durumu açıklandı