Bir otomobil ne kadar hızlanabilir? Rüzgardan hızlı otomobiller

Yayın tarihi: 25 Kasım 2019 Pazartesi 12:10 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2019 Pazartesi 12:10 pm

Bir otomobilin dış görünüşüne bakılarak ne kadar hızlı olduğunu az çok tahmin edebilirsiniz. Genel itibariyle spor görünüme sahip otomobillerin türevi modellere göre hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Peki bu otomobiller arasında en hızlıları hangileri?

Bu yazımızda rüzgardan bile hızlı otomobiller listesini sizlerle paylaşacağız. Listeye geçmeden önce bir kaç ufak hatırlatmada bulunalım.

En ucuz dizel otomobiller için tıklayın

Modellerin ulaştıkları maksimum hızın geçerli olabilmesi için çift yönlü olması gerekiyor. Yani otomobilin hem gidiş, hem de dönüş yolunda aynı hıza ulaşmış olması lazım. Eğer maksimum hıza tek yönlü ulaşılmışsa bu rekor geçersiz sayılıyor.

İşte rüzgardan daha hızlı otomobiller!

10) McLaren F1

hızlı otomobiller

6.1 litrelik BMW M V12 motorunu kullanan McLaren F1 yıllara meydan okumaya devam ediyor. Bir zamanların en hızlı otomobili olan McLaren F1, saatte 388 km hıza ulaşabiliyor. 2018’deki güncel verilere göre MC F1 dünyanın en hızlı 10. otomobili konumunda.

9) Koenigsegg CCR

hızlı otomobiller

İsveçli spor otomobil üreticisi Koenigsegg’in CCR modeli dünya hız rekorunu 2005 yılında İtalya’da kırmıştı. Koenigseeg CCR, saatte yaklaşık olarak 390 km hıza ulaşarak McLaren F1’in rekorunu kırmayı başarmıştı.

8) Saleen S7

hızlı otomobiller

2000 – 2009 yılları arasında üretilen Saleen S7, 750 beygir gücündeki motoruyla dünyanın en hızlı otomobillerinden biri olarak dikkat çekiyor. 100 km hıza sadece 2.8 saniyede ulaşan Saleen S7’nin maksimum hızı ise saatte 400 km.

7) Tesla Roadster

hızlı otomobiller

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın en hızlı otomobili olan Roadster, 0’dan 100 km’ye 1.9 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hızı saatte 402 km olan araç tam dolu aküsüyle yaklaşık olarak 1000 km yol gidebiliyor. Elbette bu verilerin fabrika verisi olduğunu ve resmi bir kurum tarafından onaylanmadığını da hatırlatmamız gerekiyor.

6) SCC Ultimate Aero

hızlı otomobiller

6.3 litrelik çift turbolu ve tam 1287 beygir gücündeki motoruyla dünyanın en hızlı otomobillerinden biri olan Shelby SuperCars Ultimate Aero, 2007 yılında saatte 411 km hıza ulaşarak rekor kırdı. Şimdi dünyanın en hızlı 6. otomobili olan SCC Ultimate Aero’da elektronik sürücü yardımları yer almıyor.

5) Bugatti Veyron Super Sport

hızlı otomobiller

Volkswagen, Bugatti markasını satın aldıktan sonra üretilen Veyron Super Sport, 1200 beygirlik motoruyla dikkat çekiyordu. Aerodinamik yapısı sayesinde saatte 432 km hıza ulaşan Veyron Super Sport, zamanının en hızlı otomobili olmayı başarmıştı.

4) Bugatti Chiron

hızlı otomobiller

Volkswagen, Veyron ve Veyron Super Sport’u 10 yıl üretimde tuttuktan sonra Chiron’u satışa sundu. Volkswagen Chiron saatte 433 km hıza ulaşabiliyordu. Aslında hız anlamında Veyron ile Chiron arasında pek bir fark yoktu. Fakat Vokswagen bu aracı selefinden yarım milyon dolar daha pahalıya 2.6 milyon dolara satışa sundu.

3) Hennessey Venom GT

hızlı otomobiller

Tamamen el yapımı olan Hennessey Venom GT, 2014 yılında Kennedy Uzay Merkezi’nde saatte 436 km hıza ulaşmayı başardı. Fakat bu deneme tek bir yönde yapılmıştı. Hız rekorlarının her bir yönde yapılması esas olduğu için Hennessey Venom GT’nin bu denemesi Guinness tarafından tanınmadı.

2) Koenigsegg Agera RS

hızlı otomobiller

Koenigsegg tarafından üretilen Agera RS şu anda Guinness Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın en hızlı otomobili konumunda yer alıyor. Agera RS saatte 447 km hıza ulaşarak dünyanın en hızlı otomobili olmayı başarmış durumda.

1) Hennessey Venom F5

hızlı otomobiller

Her ne kadar Guinness’e göre dünyanın en hızlı otomobili Agera RS olsa da Hennessey imzası taşıyan Venom F5 modeli, saatte 485 km hıza ulaşmayı başarmıştır. Elbette bu hız denemesi Guinness şartlarına uymadığı gerekçesiyle kabul edilmemişti. Dolayısıyla saatte 447 km hıza ulaşan Koenigsegg Agera RS hala dünyanın en hızlı otomobili olarak kabul edilmektedir.