Bir meslek grubu daha aşı takvimine dahil edildi

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 9:13 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 9:13 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlık tarafından yetkilendirilen iş güvenliği uzmanlarının kademeli olarak aşı takvimine dahil edildiğini duyurdu.

İşyerlerinde salgın sürecinde Covid-19 bulaş riskinin önlenmesi amacıyla işverenlere ve çalışanlara yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek üzere seferber edilen iş güvenliği uzmanları da işyeri hekimleri ile işyeri hemşirelerinden sonra kademeli olarak aşılama takvimine dahil edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işyerlerinde sağlık ve güvenliği tesis etmeye yönelik çalışan iş güvenliği uzmanlarının bilgilerini Sağlık Bakanlığı ile paylaşacak ve kademeli aşılama süreci başlayacak.

Bakanlık olarak salgın ile mücadelenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini bildiren Vedat Bilgin, iş güvenliği uzmanlarının salgın sürecinde önemli görev yürüttüklerini ifade etti.

Bakan Bilgin, “Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm çalışanlarımıza uygun ve güvenli kişisel koruyucu donanımların temin edilmesi için denetim faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.