Bir ‘Mavi Balina’ kurbanı daha

Yayın tarihi: 14 Şubat 2019 Perşembe 1:05 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2019 Perşembe 1:05 pm

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde, lise öğrencisi Burak K. (16), kendisini apartmanın doğal gaz borusuna iple asarak, yaşamına son verdi. Muharrem K., oğlunun sürekli ‘mavi balina’ oyununu oynadığını ve bu nedenle intihar ettiğini öne sürdü. 

Bağcılar’a bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan Armağan- Muharrem K. çiftinin oğulları Burak, sabah saatlerinde, kendisini apartmanın doğal gaz borusuna iple asarak, yaşamına son verdi. Osmangazi Mesleki ve Teknik Lisesi’nde eğitim gören Burak K.’nin cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Muharrem K., oğlu Burak’ın sürekli ‘mavi balina’ adlı oyunu oynadığını ve bu nedenle intihar ettiğini ileri sürdü. Burak K.’nin cenazesinin, yarın memleketi Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Tellioğlu köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Çocukları intihara sürükleyen Mavi Balina gerçeği: İşte ebeveynlerin yapması gerekenler

MAVİ BALİNA NEDİR?
Mavi Balina, “Mavi Balina Challenge” olarak da bilinen ve birçok ülkede oynanabildiği iddia edilen bir internet oyunudur. İddialara göre oyun 50 bölümden oluşuyor ve son bölümde oyuncunun intihar etmesi isteniyor. Oyun, ilk olarak 2013 yılında VKontakte isimli sosyal ağda yer alan “ölüm grubu” isimli bir grup üzerinden yayılmaya başladı.Oyun sebebiyle ilk intihar 2015 yılında gerçekleşti. Oyunu üniversiteden uzaklaştırılan eski bir psikoloji bölümü öğrencisi olan Philipp Budeikin’in yazdığı bilinmektedir. Oyun nedeniyle “en az 16 çocuğu intihar etmeye teşvik etmek” suçundan tutuklanan Budeikin, yaptığı açıklamada “toplumu biyolojik atıklardan temizlemek” amacıyla oyunu yaptığını belirtmiştir.Rus Novoya gazetesine göre oyun nedeniyle gerçekleşen intiharların 130’a ulaştığını belirmiştir.

Mavi Balina: ‘İntihar oyununun’ altında yatan gerçek ortaya çıktı