Bir mahalle ‘taziye ziyareti’ nedeniyle karantinaya alındı

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2020 Salı 4:44 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 4:44 pm

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, 16 konuta yönelik karantina kararı genişletilerek mahallenin tamamında uygulanmaya başlandı. Kararın, bir hastaya taziye ziyareti nedeniyle alındığı öğrenildi.

İslahiye İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 400 haneli ve bin 200 nüfuslu Kozdere Mahallesi’ndeki bir hastaya “geçmiş olsun” ziyareti gerçekleştirilmesinin ardından 16 konutu kapsayacak şekilde alınan karantina kararıyla ilgili gelişmeleri takip ediyor.

Van’daki gizli taziyede vaka sayısı 163’e yükseldi, 1 kişi yaşamını yitirdi

Bu kapsamda, anjiyo olduğu için mahallelinin ziyaretine geldiği ve daha sonra Covid-19 testi pozitif çıkan yaşlı kadının kızında da virüs tespit edildi. Yürütülen çalışmalar neticesinde “geçmiş olsun” ziyaretine katıldığı tespit edilen ve mahalledeki bakkalı işleten eşlerin testleri de pozitif çıktı.

5 HAZİRAN’A KADAR YASAK

Bakkal çiftin mahalledeki bulaşma riskini artırma ihtimalini göz önünde bulunduran İslahiye İlçe Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri, karantina kapsamını genişletme kararı aldı. Bu kapsamda Kozdere Mahallesi’nde 5 Haziran’a kadar sokağa çıkma kısıtlamasına karar verildi.

Taziye ve iftar gezen kadın yüzünden 56 kişi karantinaya alındı, 7 kişi pozitif çıktı