Bir kişinin bayıldığı Marmaray arızasıyla ilgili, TCDD’den açıklama

Yayın tarihi: 26 Haziran 2019 Çarşamba 6:52 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2019 Çarşamba 6:52 pm

Kadıköy’de Marmaray’da çıkan arıza nedeniyle seferler durdu, yolcular raylarda yürüdü. Vagonlar bir süre açılmayınca panikleyen 1 kişi bayılırken vagondan inmeye çalışan bir kişi de kolundan yaralandı. Arızanın giderilmesinin ardından Kadıköy istikametine seferler normale döndü. TCDD’den açıklama geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arızayla ilgili açıklama yaptı. TCDD’den açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Marmaray bozuldu, yolcular raylarda yürüdü

“Bugün (26 Haziran 2019) Marmaray hattı Gebze-Halkalı arasında işlemekte olan 10029 sefer sayılı tren seti saat 10.35’te Suadiye İstasyonu çıkışında arızalanmıştır. Arızaya müdahale sırasında yolcuların trenin imdat frenlerini çekmeleri nedeniyle tren seti kitlendiğinden arızanın giderilmesi mümkün olmamıştır. Trende bulunan yolcular, polis ve itfaiye desteğiyle tahliye edilerek Suadiye İstasyonuna gelmeleri sağlanmıştır. Tahliye sırasında, bir yolcumuz kolunu çarparak tedaviye ihtiyaç duymayacak şekilde hafif şekilde yaralanmıştır. Olay nedeniyle tek hat işletmeciliği yapılan Marmaray hattında, arızalı tren setinin hattan çekilmesiyle birlikte saat 13.35’ten itibaren normal tren işletmeciliğine geçilmiştir.

1 SAATTİR TRENDE MAHSUR KALDIK

Trende bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri İlkay Akkaya, “Acil durum butonlarını kullanarak kapı açıp raylara inen yolcular var. Açıklama anons yok. 1 saattir trende mahsur kaldık.” dedi. Hala tren içinde beklediklerini ifade eden Akkaya, “Neden yolcular tahliye edilmiyor?” diye sordu.

Daha sonra tren kapıları açılarak yolcular, tahliye edildi. Tahliye edilen yolcular ise raylarda yürüyerek bir sonraki istasyona ulaşmaya çalıştı.