Bir kilo çay ihalesiyle gündeme gelen, Metro A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kutlu istifa etti

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2019 Salı 12:48 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Salı 12:48 am

Bir kilo çaya 181 bin TL ödemesiyle gündeme gelen İBB Metro A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kutlu, Twitter hesabından istifa ettiğini açıkladı.

Skandal çay ihalesiyle gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu, istifa ettiğini duyurdu.

İşte Metro A.Ş.’nin yalanladığı, Tele1’in İBB’deki yolsuzluklara ilişkin haberinin kanıtı!

Kutlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevinden ayrıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Derğerli hemşehrilerim, değerli çalışma arkadaşlarım,

Bu güzel şehir İstanbul’a 1986 yılından beri hizmet etme imkanı bulduğum için mutluyum.Görev yaptığım İSBAK A.Ş. ve Metro İstanbul’da ülkem adına yerli ve milli birçok teknolojik ilkleri ekip arkadaşlarımla başarmanın heyecanını yaşadım. Son Türk Devletinin emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesine katkı sağlayacak, ahlaki ve milli/yerlinin yanında duran bir ideolojiyle gece gündüz çalışma gayreti içinde olduk.

‘1 Kilo çay için 181 bin lira’ ihale yapan Metro A.Ş.’nin açıkladığı belgelerdeki ihale numarası farklı

Kamu şirketi felsefesinin dışına çıkarak ‘Müşterimiz patronumuzdur, patronumuz İstanbulludur’ prensibini hizmette esas aldık. İşletmede, üretimde ve yönetimde ‘Sıfır İsraf’ ilkesini stratejik planına koyan farklı bir anlayışı hayata geçirdik.

Bu güzel işleri başarmamıza vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’a ve diğer belediye başkanlarıma şükranlarımı sunuyorum. Demokrasinin gelişimine ve olgunluğuna katkıda bulunmak için Başkanlık Sisteminin ruhuna uygun bir profesyonellikle görevimden ayrılıyorum.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”