Bir kenti yok ettiler! İsrail’in saldırdığı Han Yunus artık tanınmaz halde

Yayın tarihi: 12 Nisan 2024 Cuma 9:55 am - Güncelleme: 12 Nisan 2024 Cuma 9:55 am

Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim’de düzenlediği operasyonun ardından Filistin’e yönelik saldırılarını durdurmayan İsrail Han Yunus’u neredeyse yok etti. Kentteki binalar moloz ve kül yığınına dönerken sokakların ve kamu binalarının patlamamış mühimmatla dolu olduğu bildirildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinden arkasında büyük bir yıkım bırakarak çekildiğini duyurdu. Kentte cadde ve sokaklar tanınmaz hale geldi. Haftalarca devam eden İsrail bombardımanı, kentteki binaları moloz ve kül yığınına çevirdi.

İsrail’in bölgeden çekilmesiyle Han Yunus’a dönen Filistinliler, binalar, yollar ve altyapıyı tahrip eden şiddetli saldırı ve baskın sonucu kenti tanımakta zorlanıyor.

SOKAKLAR PATLAMAMIŞ BOMBALARLA DOLU

BM Sözcüsü Stephane Dujarric,, Han Yunus ile ilgili olarak, “Han Yunus’ta sokaklar ve kamu alanları patlamamış mühimmatla dolu. Bu, özellikle çocuklar olmak üzere siviller için büyük tehlike arz ediyor. Ekibimiz, yaklaşık 453 bin kiloluk bombaların sokak ve okulların içinde bırakıldığını gördüklerini söyledi” dedi.

ABD basını: İran, 48 saat içinde İsrail’e saldırabilir

Kaynak: AA