Bir ilde daha şap paniği! Karantina uygulaması başladı

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 10:28 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 10:28 am

Kahramanmaraş’ta, çevre illerde görülen şap hastalığı sebebiyle karantina uygulaması başlatıldı. Kentte, ikinci bir emre kadar il içi ve il dışı hayvan nakilleri ile borsalar ve pazarlara hayvan giriş-çıkışları yasaklandı.

Türkiye’de bir ilde daha şap salgınına rastlandı. Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çevre illerde görülen şap hastalığı sebebiyle kentte karantina uygulanmasına karar verdi. Karara göre, ikinci bir emre kadar kentte il içi ve il dışı hayvan nakilleri ile borsalar ve pazarlara hayvan giriş-çıkışları yasaklandı.

Şap hastalığının özellikle yeni sirküle olan SAT-2 Suş’unun büyükbaş hayvanlarda oldukça bulaşıcı seyrettiği belirtilen kararda, hayvan sağlığı ve hayvan verimlerinde önemli kayıplara neden olabileceği düşünülen Kahramanmaraş’a komşu illerde ise görülme sıklığındaki artış ve hızlı yayılma eğilimine girmesi söz konusu hastalığın kentteki hayvanlara bulaşma riskinin azaltılması amacıyla Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon başkanlığında komisyon toplandığı aktarıldı.

Ordu’da şap alarmı! 8 mahalle karantinada

GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAK

Hastalıkla mücadele kapsamında aşılama ve karantina tedbirleri uygulanan kente, ikinci bir emre kadar il içi ve il dışı hayvan nakilleri ile borsalar ve pazarlara hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı belirtildi.

Zonguldak’ta 6 köyde şap karantinası başlatıldı

Öte yandan veteriner hekimler tarafından yetiştiricilere hastalık ve alınması gereken önlemlerle ilgili bilgi verildi.

Sakarya’da üç ilçe karantinaya alındı!

KARANTİNA SAYISI ARTIYOR

Son 1 ay içinde Ardahan, Ordu, Sakarya, Zonguldak ve Kütahya illerinde şap salgınına rastlandı. İl Tarım Müdürlüğü’nün kararıyla bu illerde de karantina uygulaması başlatılmıştı.

Ardahan’da şap alarmı! 99 köy karantinaya alındı