Mansur Yavaş’ın aşure yolladığı Büşra hemşireyi tehdit eden Kaan Altınok gözaltına alındı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 1:48 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:24 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya paylaşımıyla kendisinden aşure isteyen Büşra hemşire sosyal medya’da Kaan Altınok isimli bir erkek tarafından tehdit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı de etkileyerek tehditte bulunan Altınok Büşra hemşirenin meslekten ihraç edilmesini istedi. Büyük tepki toplayan olay sonrası Büşra hemşireyi tehdit eden Altınok, gözaltına alındı.

 

Ankara Şehir Hastanesi’nde görevli Büşra hemşire, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, “Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz, teşekkür ederim” paylaşımıyla aşure istedi.

Aşure gönderdiği hemşire tehdit edildi… Mansur Yavaş isyan etti

BAŞKAN YAVAŞ’TAN YANIT

Koronavirüs salgını ile mücadelede hayatlarını dahi hiçe sayarak en ön safta özveriyle mücadele eden sağlık çalışanının bu talebine Mansur Yavaş kayıtsız kalmadı.

Yavaş sosyal medya hesabı üzerinden, “Sevgili kızım Büşra, senin nezdinde Şehir Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız” ifadelerini paylaştı.

Yavaş’ın talimatı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mutfağında hazırlanan aşureler, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına gönderildi.

Erdoğan’a soğuk duş… Mansur Yavaş farkı açıyor! İşte son anketin sonuçları

BAKAN KOCA’YI DA ETİKETLEYEREK TEHDİT ETTİ

S. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayarak şunları yazdı: Sevgili kızın Büşra’yi hoplatıcaz yakında. @fahrettinkoca bu kadının iş feshini sonlandırın hemen. Yoksa başka birisi başka yerini sonlandırır bunun başına iş alırsın.

Bu yazışma üzerine paylaşımını silmek zorunda kalan Büşra hemşire, kullanıcı adını da değiştirdi.

 

“CEVAP VERMEKTEN ÇEKİNİR OLDUM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tehdit edilen Büşra hemşireyle ilgili bir paylaşımda bulundu. Aybüke Ateş isimli bir kullanıcının, “Başkanım beni evlat edinebilir misiniz?” şeklindeki paylaşımına cevap veren Yavaş, “Sevgili Aybüke, Sizler benim kendi evlatlarımdan ayırmadığım çocuklarımsınız. Ancak bir tabak aşure isteyen temiz yüreklerin bile hedef gösterildiği bir ortamda sizlere cevap vermekten çekinir oldum. Sevgi, kötülükten daima üstündür. Biz hep sevgiyle kalalım” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’tan büyük jest! Eski AKP’li başkanın adını alt geçide verdi

“BU TACİZ CEZASIZ KALMAMALI”

Tüm Acil ve Ambulans Derneği Çalışanları da Büşra hemşirenin tehdit edilmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu zihniyetteki insanların özür dilemesini beklemek tamamen iyi niyettir, sağlık çalışanı kimliğine yapılan bu taciz kesinlikle cezasız kalmamalı. Çalışan bayan nüfusunun yüksek olduğu sağlık camiasında bu kabul edilemez gereği yapılmalı tutuklanmalıdır. Bu zihniyetteki insanların özür dilemesini beklemek tamamen iyi niyettir, sağlık çalışanı kimliğine yapılan bu taciz kesinlikle cezasız kalmamalı. Çalışan bayan nüfusunun yüksek olduğu sağlık camiasında bu kabul edilemez gereği yapılmalı tutuklanmalıdır. Bu kadar sorun ve problemi olan sağlıkçılar ülkesine hizmet için kendini harap etti, Bu kadar ses getirmeye rağmen sessiz kalmanız olmaz”

Altınok, gözaltına alındı. BÜŞRA HEMŞİREYİ TEHDİT

Türk Polis Teşkilatı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaAnkara Şehir Hastanesi’nde görev yapan Büşra hemşireyi tehdit eden şahıs gözaltına alındığını bildirdi.

Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan Büşra hemşire, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan sosyal medya hesabından aşure istemiş, bu isteğinden dolayı bir şahsın çirkin tehdidine maruz kalmıştı. Durumdan haberdar olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Büşra hemşireyi arayıp konuştuğunu belirterek desteğini göstermişti. Büşra hemşireye tehdit yönelten o şahıs gözaltına alındı.