Bir günde memur olup Cumhurbaşkanlığına atanan rektörün oğluna bir görev daha

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 3:16 pm - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 3:26 pm

Sınava girmeden önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olan ardından Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisi’ne atanan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün oğlu Dr. Kemal Taha Hülagü bir göreve daha sahip oldu. Hülagü, İzmit Özel Poliklinik Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’ne konkordato komiseri olarak

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde konkordato başvuru süreci devam eden İzmit Özel Poliklinik Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’ne konkordato komiseri olarak Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün oğlu Dr. Kemal Taha Hülagü atandı.

Bağımsız Kocaeli’den Sebahattin Aydın’ın haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü, Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasi Koordinasyon Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü’nün oğlu 36 yaşındaki Kemal Taha Hülagü, yeni bir görev daha aldı.

Rektörün oğluna jet kariyer: Bir günde memur olup Cumhurbaşkanlığına atandı

BU KEZ DE KONKORDATO KOMİSERİ OLDU

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden yapılan bildirimde, “Davacı İzmit Özel Poliklinik Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi tarafından mahkememizde açılan konkordato davası nedeniyle; Davacı şirkete mahkememizce 18/03/2021 tarihli karar ile konkordato komiseri olarak Ahmet Cemkut Badem ve Hakan Çebi yanında Kemal Taha Hülagü‘nün de atanmasına karar verilmiş ve İİK’nun 288/2 maddesi ve ilgili maddeleri çerçevesinde atanan konkordato komiserinin ilanına karar verilmiştir” denildi.

KONKORDATO KOMİSERİ MAAŞI NE KADAR?

Resmi olarak belirlenmiş olan Konkordato Komiseri maaşının alt limiti, 10 bin TL. Yasaya göre konkordato komiseri görevini üstlenen kişi en fazla 5 şirketin davasını takip edebilir.

İşte AKP’nin torpilli aileleri… 33 bin liralık ek maaş

SARAY’A UZANAN YOLCULUK!

Hülagü’nün oğlu Kemal Taha Hülagü’nün, babasının üniversitesinden mezun olur olmaz sınavsız olarak önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde SEKA Müze Müdürü yapıldığını ardından yine sınavsız olarak Özel Kalem Müdürü olduğu, burada 1 gün çalıştıktan sonra “memur” sıfatını alarak Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’na geçtiği belirtilmişti.

KAMU DİPLOMASİSİ KOORDİNASYON KURULU NEDİR?

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘iletişim seferberliği’ çağrısı çerçevesinde, İletişim Başkanlığı tarafından hayata geçirildi.

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu toplantısına; bütün bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklar, ofisler ve politika kurullarının yanı sıra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Anadolu Ajansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türk Kızılay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye Maarif Vakfı, TRT, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulundan üst düzey yöneticiler katılıyor.