Bir gün içinde üç gazeteci gözaltına alındı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2019 Cumartesi 12:30 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2019 Cumartesi 12:31 pm

Zeynep Kuray ve İrfan Tunçbilek haber takibi yaparken, Canan Coşkun da daha önce yaptığı bir haber nedeniyle hakkında kesinleşen para cezasının infazı için gözaltına alındı.

Gazeteciler Zeynep Kuray, İrfan Tunççelik ve Canan Coşkun dün (10 Mayıs) gözaltına alındı. Zeynep Kuray, İstanbul Sirkeci’de açlık grevlerinde dikkat çekmek için insan zinciri oluşturanlara yönelik polis saldırısı sırasında çok sayıda eylemci ile birlikte gözaltına alındı. Kuray’ın en geç pazartesi günü savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Mezopotamya Ajansı muhabiri İrfan Tunççelik ise Bakırköy Cezaevi önündeki Barış Anneleri’nin eylemini izlerken gözaltına alındı.

Medyascope muhabiri Canan Coşkun da 2015 yılındaki bir haberi nedeniyle yargılandığı davada kesinleşen tazminat cezasına ilişkin tebligatın ulaşmamasından dolayı hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı.

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a saldırı!

Taksim Polis Merkezi’ne sevk edilen Coşkun’un 2015 yılında Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan ve “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde iktidara yakın bir tutum benimseyen Yargıda Birlik Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı hâkim ve savcıların Emlak Konut’un Başakşehir’de yaptığı lüks konut satışlarından indirimli şekilde yararlandığı” iddiasını içeren haberi nedeniyle “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla kesinleşen tazminat cezasının infazı için gözaltına alındığı ifade edildi.

T24’te yer alan habere göre Avukat Abbas Yalçın, Coşkun’un haber nedeniyle 12.600 TL para cezasının kesinleştiğini ancak cezaya ilişkin ellerine bir tebligat ulaşmadığını söyledi. İnfaz savcılığının kesinleştirme yaparak yakalama kararı çıkardığını ifade eden Yalçın, Coşkun’un yarın 11.00’de adliyeye sevk edileceğini belirtti.

DİSK Basın İş, gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek derhal serbest bırakılmalarını istedi.