Bir grup vatandaş, Macron’u fotoğraflarına basarak protesto etti

Yayın tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba 11:53 am - Güncelleme: 28 Ekim 2020 Çarşamba 11:53 am

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam’a yönelik sözleri sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan boykot çağrısı yapmıştı. Bir grup vatandaş, Macron’un fotoğraflarına basarak eylem gerçekleştirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı söylemlerinin ardından, ‘Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunlardan satın almayın.’ diyerek boykot çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan’dan Fransa malları için boykot çağrısı: Asla iltifat etmeyin, satın almayın

‘ASLA İLTİFAT ETMETİN SATIN ALMAYIN’

Her şeyden önce insanız. İnsan olarak bizim dinimizde Hristiyan olmak suç değildir, biz ona da Museviye de sahip çıkıyoruz. Fransa’da Müslümanlara bir zulüm varsa hep birlikte biz oraya da sahip çıkalım diye buradan dünya liderlerine sesleniyorum. Avrupa ülkelerinde İslam ve Müslüman düşmanlığının adeta veba gibi toplumlara sirayet ettiğini görüyoruz. Müslümanlara ait iş yerleri, evler, okullar hemen her gün faşist grupların saldırısına uğruyor.

Ben buradan milletime sesleniyorum; nasıl ki Fransa’da ‘Türk markalı mal satın almayın’ diyorsa, sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin bunlardan satın almayın.”

MACRON’UN FOTOĞRAFINA BASTILAR

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Emmanuel Macron’a yönelik sözleri sonrası bir grup vatandaş, Macron’un fotoğraflarına basarak eylem gerçekleştirdi.