Bir gazete daha ekonomik krize yenik düştü

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 2:12 am - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 2:12 am

Ekonomik kriz, girdi maliyetlerinin artması, ithal olarak alınan kağıt ve döviz kurlarının yükselişi yazılı basını son yıllarda olumsuz etkilemiş ve birçok gazete bunun sonucunda kepeng indirmek zorunda kalmıştı. Yeniçağ Gazetesi tüm bu sebeplerin de etkisi ile ulusal yayıncılıktan bölgesel yayıncılığa geçtiğini duyurdu.

Yeniçağ Gazetesi, internet sitesinden yaptığı açıklama ile ulusal yayıncılıktan bölgesel yayıncılığa geçtiğini duyurdu. Gazete yayınlarını, bölgesel dağıtım yaparak ve Youtube kanalı ile Yeniçağ internet sitesi üzerinden sürdüreceğini açıkladı.

Gazeteden yapılan açıklamada, “Dövize bağlı kâğıt, kalıp, boya fiyatlarının astronomik artışı zararlarımızı telafi edilemez düzeyde büyüttü. Zararlarımız karşılanamaz boyuta ulaştı. Durum karşısında; büyük bir üzüntüyle ulusal yayıncılıktan, bölgesel yayına geçmeye karar verdik. Böylece, 30 Nisan’dan sonra YENİÇAĞ birçok gazete bayiinde olmayacak” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Yeniçağ Yayıncılık’ın faaliyetlerinin YouTube kanalında devam edeceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Farklı sektörlerdeki şirketlerimizin kârları ile YENİÇAĞ’ı finanse edip hiçbir kurum veya şahıstan tek bir kuruş destek almadan 20 yıl boyunca; bağımsız, bağlantısız, özgür ve cesur yayıncılık yaptık.

20 yıldır bayilerinden her gün YENİÇAĞ’ı alan, her uğradığımız saldırıda yanımızda olan siz değerli okuyucularımıza minnettarız.

Değerli Yeniçağ okurları;

Gelinen noktada; tamamı dövize bağlı kâğıt, kalıp, boya fiyatlarının astronomik artışı zararlarımızı telafi edilemez düzeyde büyüttü.

Zararlarımız karşılanamaz boyuta ulaştı. Durum karşısında; büyük bir üzüntüyle ulusal yayıncılıktan, bölgesel yayına geçmeye karar verdik. Böylece, 30 Nisan’dan sonra YENİÇAĞ birçok gazete bayiinde olmayacak.”

TGC TBMM’de gazetecilerin sorunlarını anlattı