Bir festival daha valilik kararıyla ‘gerekçesiz’ yasaklandı!

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:35 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:36 pm

Sinop’ta 3 yıldır düzenlenen Kuzey Fest, valilik kararıyla yasaklandı. Valilik yasak kararına ilişkin herhangi bir gerekçe göstermedi.

Sinop’ta binlerce gencin katılımıyla 3 yıldır düzenlenen Kuzey Fest, valiliğin kararıyla yasaklandı. Yasak kararına herhangi bir gerekçe gösterilmedi. Söz konusu karar, daha önce gericilerin hedef göstererek iptal ettirdiği festivalleri akıllara getirdi.

AYNI VALİ DAHA ÖNCEKİ FESTİVALLERE İZİN VERMİŞTİ

Cumhuriyet’ten Cengiz Demirel’in haberine göre, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, 2020- 2021 ve 2022 yıllarında festivalin gerçekleştirilmesinde herhangi bir sakınca görmemişti.

Yasak kararında, ‘Kuzey Fest etkinliğinin yapılması tarafımızca uygun görülmemiştir’ denildi. Kuzey Fest’i düzenleyen organizasyon şirketi ‘gerekçesiz ‘ yasak kararını yürütmeyi durdurma talebi ile yargıya taşıdı.

NE DİYECEĞİMİZİ BİLEMİYORUZ

Festival organizatörü Serdar Can karar karşısında şaşırdıklarını belirterek şunları söyledi:

“Öylesine şaşkınız ki ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Çünkü Sinop’ta 3 yıldır yapılan Kuzey Fest’te her şey aynı. 3 yıldır izin veren Vali aynı, şehir aynı, festival alanı aynı, firma olarak bizler aynı. Ortada bir gerekçe de yok. Yalnızca Sayın Vali uygun görmemiş, bu var. Önceki yıllarda toplumun bu festival nedeni ile huzurunu kaçıracak tek bir olay yok. Kaldı ki, geçen yıl Sinop emniyet müdürlüğü festivalde sahne almış durumda. Alanda 15-20 bin genç olunca Sinop Emniyeti izin istedi ve sahneye çıkarak  İçişleri Bakanlığının ‘Kadına El Kalkamaz’ kampanyasını tanıttı, sonraki gecede de uyuşturucuya karşı mücadele konusunda 20 bin gence bilgi aktarıldı. Resmi kıyafetli polislerin sahne aldığı bir organizasyon neden yasaklanır bilmiyoruz”

Bir festivale daha yasak kararı!