Bir dizi daha reyting kurbanı

Yayın tarihi: 20 Mart 2019 Çarşamba 4:01 pm - Güncelleme: 20 Mart 2019 Çarşamba 4:01 pm

 Kanal D’nin T Company imzalı ‘Yüzleşme’ dizisi ekrana veda ediyor. Yüzleşme dizisi reytinglerde bekleneni veremedi. Dizi, erken final yapacak.

Başrollerini Uğur Yücel, Hande Doğandemir,Engin Öztürk, Zeynep Eronat,Mesut Akusta, Şerif Sezer ve Yeşim Ceren Bozoğlu’nun paylaştığı Yüzleşme dizisi reytinglerde beklenen başarıyı sağlayamadı. Dizi birinci bölümüyle Total’de 2.68 reytingle 17., AB’de 3.87 reytingle 6.olmuştu. Salı akşamları yayınlanan Yüzleşme dizisinin ikinci bölümde izlenme oranlarını arttırması umut ediliyordu. Ancak son zamanların en iddialı oyuncu kadrosuna sahip olan dizide ilginç bir şekilde kan kaybı sürdü. Yüzleşme ikinci bölümüyle Total’de 2.37 reytingle 21. AB’de 2.85 reytingle 11.oldu. Bu sonuçlar tehlike çanlarının çalması anlamına geliyordu. Dün akşam yayınlanan 3.bölüm ise dizinin büyük ölçüde kaderini çizecekti. Ancak iddialı yapım aldığı reytinglerle adeta şok etkisi yarattı. Yüzleşme 3.bölümüyle Total’de 1.5 reyting 3.4 share ile 35. AB’de ise 2.02 reyting 4.88 share ile 17. oldu.

KANAL D KESİN KARARI AÇIKLAMAMIŞTI

Kanal D geçen hafta resmi Twitter sayfasından diziyle ilgili henüz kesin bir karar alınmadığını duyurmuştu. Ancak 3.bölüm izlenme oranlarının ardından Ömer Faruk Sorak ve Burak Arlıer’in yönettiği dizinin erken final yapmasına karar verildi.

‘ÜZÜLEREK SON VERME KARARI ALDIK’

Dizinin yapımcısı T Company’nin sahibi Bülent Turgut ekibine şu veda yazısını gönderdi:

“Yüzleşme dizimizin yolculuğuna 4. bölüm sonu itibarıyla üzülerek son verme kararı aldık. Öncelikle her birinizin değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim. Evet, birkaç bölüm daha sürdürme şansımız vardı. Ancak yaptığımız değerlendirmede bu sürecin tüm ekibe daha fazla stres ve sıkıntı yaratacağını ve sürecin bu işin paydaşı olan herkese zarar vereceğini düşünüyoruz. Reyting bu işin doğası gereği sürdürülebilirliğin belirleyicisidir. Her birinizin bu işe çok büyük katkısı oldu ve olmaya devam ediyor. Yola çıkarken böyle bir sonucu hiçbirimiz beklemiyorduk tabii ki. İzleyicide beklediğimiz karşılığı bulamadık maalesef. Bu iş kolektif bir iştir. Herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başka projelerde buluşabilmek dileğiyle tekrar çok teşekkür ediyorum.”