Bir çocuğu tacize kalkışan Dalai Lama tepkiler sonrası özür diledi

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 5:21 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 5:30 pm

Budistlerin ruhani lideri Dalai Lama, bir çocuğu dudağından öperek taciz etti ve ardından da dilini emmesini istedi. Lama görüntüleri çıkan skandal olayın ardından özür diledi.

14’üncü Dalai Lama’nın Hindistan’daki bir etkinlikte bir erkek çocuğu dudaklarından öptüğü ve sonrasında dilini çıkarıp ’emmesini istediği’ video ortaya çıktı.

Diken’in CNN’e dayandırdığı habere göre videoda çocuk ruhani liderine sarılıyor. Dalai Lama çocuğa yanağını işaret ederek “İlk burası” diyor. Daha sonra dudaklarını işaret ediyor ve çocuğun çenesinden çekerek dudaklarından öpüyor. “Dilimi em” dedikten sonra dilini çıkarıyor.

Yeni Delhi’deki çocuk hakları örgütü Haq, CNN’e yaptığı açıklamada, Dalai Lama’nın davranışını ‘kabul edilemez’ buldu ve ‘her türlü çocuk istismarını kınadı.’

Papa Francis’ten ‘Seks’ övgüsü: Tanrının verdiği en güzel şeylerden biri

ÖZÜR METNİNDE HANGİ İFADELER YER ALDI?

Açıklamada “Dalai Lama sözlerinin yol açmış olabileceği incitme için çocuktan ve ailesinden ve ayrıca dünyanın dört bir yanındaki arkadaşından özür dilemek istediğini söyledi“ denildi. Açıklama, “Hazretleri, tanıştığı insanlarla toplum içinde, hatta kameraların önünde masum ve şakacı bir şekilde sık sık dalga geçer. Ancak olup bitenden ötürü dolayı pişmanlık duyuyor” sözleriyle bitirildi.

Cinsel istismarla suçlanan iş adamı bakanlıkta ağırlanmış!