Bir bildiri de Demokrat Parti’den

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 7:28 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 7:28 pm

Sosyal medya hesabından “Bu da bizim bildirimizdir” paylaşımı yapan Demokrat Partili Cemal Enginyurt, “Montrö Sözleşmesi başta olmak üzere cumhuriyetin değerleriyle oynanmasına asla müsaade edemeyiz” dedi.

103 emekli amiral tarafından yayımlanan ‘Montrö bildirisi’ne ilişkin tartışmalar devam ederken Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan da dikkat çeken bir paylaşım geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı etiketleyerek paylaşım yapan Enginyurt, “Bu da bizim bildirimizdir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Montrö’den çıkma çalışmamız yok

Öztrak, AKP’lilerin amirallerin bildirisinden ‘darbe’ iması çıkarmalarının asıl amacını açıkladı

Yayınladığı videoda “Montrö Sözleşmesi başta olmak üzere cumhuriyetin değerleriyle oynanmasına asla müsaade edemeyiz.” şeklinde konuşan Enginyurt, şunları söyledi:

“Yüce Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti, laik, demokrat bir cumhuriyettir. Bu cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları büyük bedeller ödeyerek kurmuş ve yeni nesil onu ilelebet yaşatacaktır. Montrö Sözleşmesi başta olmak üzere cumhuriyetin değerleriyle oynanmasına asla müsaade edemeyiz. Edemeyiz diyenlere karşı da sindirme hareketini kabul edemeyiz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran iradenin mensupları olarak bu cumhuriyete ilelebet sahip çıkacağız. Mollalar, tarikatlar, şeyhler ülkesi değildir burası. Hiç kimse bu ülkeyi payitahtın bir başkenti olarak görüp bu ülkede yeni bir sistem, yeni bir cumhuriyet kurmaya kalkamaz. Tek bir cumhuriyet vardır, o da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ne mutlu Türküm diyene!”

Bildiri yayınlayan emekli amirallere gözaltı! Ülgen: Büyükelçilerin yayınladığı bildiriden bir farkı yok

Amirallerden sonra bir bildiri de eski vekillerden