Bir ‘Atatürk stadı’ daha yıkılacak

Yayın tarihi: 22 Şubat 2019 Cuma 2:38 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2019 Cuma 2:55 pm

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin Muğla mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Muğla’ya yeni bir stad yapılacağını mevcut stadın yerine de ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını söyledi. Muğla’daki stadın isminin ‘Muğla Atatürk Stadı’ olması ise akıllara AKP döneminde yıkılan Atatürk statlarını getirdi

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Muğla’ya 20 katrilyon yatırım yaptık. Muğla’ya yeni bir stad kazandırmaya ve mevcut stadın yerini de millet bahçesi yapma projesi sürüyor. Millet bahçesinin bir köşesine de bir millet kıraathanesi yapacağız. Bu CHP var ya ben kıraathane diyorum, onlar kumarhane anlıyor. Bunlar kumarla meşguller Kıraathane ne diye sorsan anlamazlar, kıraathane okuma evidir. Burada her türlü hizmet olacak. Benim gençlerim orada dersini çalışacak, çayını kahvesini içecek.

İşte yıkılan Atatürk Stadyumları:

1. Konya Atatürk Stadyumu kullanıma kapatıldı. Konyaspor maçlarını artık yeni yapılan “Yeni Konya Stadyumu”nda oynuyor.

2. Kayseri Atatürk Stadyumu yıkıldı. Kayserispor maçlarını 2009 yılında açılan Kayserispor Kadir Has Stadyumu’nda oynuyor.

3. Antalya Atatürk Stadyumu’nun yıkımına başlandı, “Antalya Arena” adında yeni bir stadyum yapıldı.

4. Bursa Atatürk Stadyumu kullanıma kapatıldı. Bursaspor için “Timsah Arena” adında yeni stadyum yapılıyor.

5. Rize Atatürk Stadyumu, yerine AVM yapılmak üzere yıkıldı. Çaykur Rizespor maçlarını Yeni Rize Şehir Stadyumu’nda oynuyor.

6. Sakarya Atatürk Stadyumu yakın zamanda yıkımına başlanacak. Sakaryaspor için “Sakarya Arena Stadyumu” adına yeni stadyum yapılıyor.

7. Eskişehir Atatürk Stadyumu yıkılıyor. Eskişehirspor için “Es Es Arena” adında yeni bir stadyum yapıldı.

8. Afyon Atatürk Stadyumu’nun yeni yapılan ve bu sezon kullanılmaya başlanılan Afyon Arena’nın ardından yıkılacağı belirtildi.

9. Giresun Atatürk Stadyumu’nun yıkılması bekleniyor. Giresun’da Çotanak Arena adında yeni bir stadyum yapılıyor.