Bir anda canlı yayını terk etti… Erol Mütercimler nedenini açıkladı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 3:41 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 3:41 pm

Eren Eğilmez’in Gerçek Fikri Ne programında korona virüs sonrası dünya tartışılırken, Erol Mütercimler ile Prof. Dr. Mehmet Şahin arasında gerilim yaşanmıştı. Erol Mütercimler canlı yayını neden terk ettiğini açıkladı.

Habertürk canlı yayınında “Bilim adamları öpüşmeyin diyor ve siz öpüşmeye sarılmaya devam ederseniz gideceğiniz yer mezar olur” diyen Mütercimler bilime kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

Mütercimler “İnsanlar şu an bilim adamlarıyla imamlar arasına sıkıştı. Ya bilim adamlarını dinleyeceksiniz ya da mezara gideceksiniz bu kadar basit. Artık camiler de kapalı doğru düzgün namazınız dahi kılınmaz sevdikleriniz de cenazenize katılamaz” ifadeleriyle Türk halkına hurafeler yerine bilime kulak vermesi çağrısında bulundu.

Ancak daha sonra söz alan Mehmet Şahin Mütercimler’in bu sözlerini laiklik tartışmasına bağladı. Mütercimler’in yanlış anladığı kısmı düzeltmesine aldırmayan Şahin “İmam Hatip mezunu Cumhurbaşkanı iki aydır bilim adamlarının dediklerini yerine getiriyor” dedi.

Mütercimler bu cümle için “doğru yapıyor” ifadesini kullanmasına rağmen Şahin hiçbir ilgisi olmamasına rağmen konuyu iktidar propagandasına çevirip “Selçuk Bayraktar harikalar yaratıyor idelojisi önemli değil” gibi ifadeler kullanınca Erol Mütercimler patladı.

YAYINI TERK ETTİ

Mehmet Şahin’e tepki gösteren Mütercimler yayını terk etti.Mütercimler Habertürk canlı yayınını neden terk ettiğini hemen ertesi gün Halk TV’deki Şimdiki Zaman programında Gürkan Hacır’a anlattı.Mütercimler, “Artık bu ‘yanlış anlamalardan’ ve düzeltmelerden yorulduğum için yayını terkettim” dedi.