BioWare, 50 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 5:29 pm

Mass Effect ve Dragon Age gibi efsanevi serilerin arkasındaki stüdyo olan BioWare de küçülmek zorunda kaldı. Şirket 50 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Dragon Age ve Mass Effect gibi efsanevi oyun serilerinin arkasındaki stüdyo olan BioWare, oyun dünyasının en önemli stüdyoları arasında yer alıyor olsa da son dönemde bir türlü istediği başarıyı yakalayamamış olması şirketi sıkıntılı bir pozisyonda bıraktı. Buna bir de pandemi döneminin oyun dünyası üzerinde yarattığı yıkıcı etki eklenince, BioWare gibi büyük bir stüdyo bile ayakta kalabilmek için işten çıkarma yoluna gitmek zorunda kaldı. Nitekim stüdyo bu hafta bir açıklama yayınlayarak 50 kişiyle yollarını ayıracaklarını duyurdu.

BioWare

 

İlginizi çekebilir: BioWare, Mass Effect ve Dragon Age’e odaklandı

Stüdyo yayınladığı açıklamada bu işten çıkarma kararıyla hem gelecek projelerin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını hem de stüdyonun daha odaklı ve sağlıklı kalmasını sağlayacaklarını belirtti. Stüdyonun başındaki isim olan Gary McKay, oyunseverlerin kendilerinden bekledikleri yüksek kaliteli tek kişilik oyunları çıkarmaya devam edebilmek için değişimin sadece gerekli değil aynı zamanda kaçınılmaz olduğunu söyledi. McKay’e göre daha kemik, daha odaklanmış bir ekip kurmak, stüdyonun geleceği ve yapacakları yeni oyunların kalitesi için daha iyi sonuçlar verecek.

BioWare her ne kadar bu kararını McKay’in de vurguladığı daha kemik bir kadro kurma isteğine dayandırıyor olsa da işin aslı şu ki oyun dünyası finansal olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyor: BioWare de son dönemde hit bir oyun çıkaramadığı için bu krizi en derinden hisseden stüdyolardan biri. Bu yüzden stüdyonun küçülmekten başka çaresi kalmamış gibi görünüyor. Bunun gelecek projeler üzerinde nasıl bir etkisi olacağını ise bekleyip göreceğiz.

Baldur’s Gate 3 yıl bitmeden Xbox’a gelecek