Bioshock filmi iptal edildi

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 3:33 pm

Karayip Korsanları filminin yönetmeni Gore Verbinski, Universal Pictures ile planlanan büyük bütçeli Bioshock filminin neden iptal edildiğine dair bilgiler paylaştı.

Bioshock serisi, tüm zamanların en iyi oyun serileri arasında gösteriliyor. Özellikle ilk oyun, senaryo detayları ve Rapture su altı şehri tasarımlarıyla milyonlarca oyuncuyu ekranlara çivilemişti. Dolayısıyla da “Filmi de yapılmalı” fikri doğmuştu.

Geçmişe baktığımızda, video oyunlarını temel alan pek çok film çekildi ve bu filmlerin büyük kısmı da başarısız oldu. Başarısızlıklar için pek çok sebep sayılabilir. Belki bir tanesi de “düşük bütçe” kullanılmasıydı. Bioshock filmi için ise büyük düşünülüyordu.

Bioshock

Verbinski’nin belirttiğine göre yıllar önce Bioshock filmi için düşünülen bütçe tam 200 milyon dolardı. Ayrıca filmin R derecesine sahip olması, yani yetişkinlere yönelik olması gündemdeydi. R derecesi demek, genç yaştaki seyirci kitlesinin büyük bir kısmını dışarıda bırakmak anlamına geliyor, ki Universal da bundan hoşlanmamıştı.

Ayrıca, o sıralar Zack Snyder tarafından yönetilen R dereceli ve 130 milyon dolar bütçeye sahip Watchmen filmi de gişede 185 milyon dolar gibi az bir hasılat elde etmişti ve “R dereceli filmler için büyük bütçe risktir” düşüncesi fazlasıyla kuvvetliydi.

Verbinski’ye göre hikâyesi iyi olan az oyun var ve Bioshock da onlardan bir tanesiydi. Beyazperdeye aktarılabilseydi güzel bir filmle karşılaşabilirdik, ama en azından şimdilik bu olmadı.

Milyoner biriyle Ay’a ücretsiz gitmek ve Dünya’yı izlemek ister misiniz?