Binlerce kişi Lut Gölü’nde çıplak poz verdi

Yayın tarihi: 18 Ekim 2021 Pazartesi 1:28 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 1:29 pm

Sıcaklık ve kuraklık sebebiyle su seviyesinin her yıl bir metre çekildiği Lut Gölü’nde küresel ısınmanın etkilerine dikkat çekmek isteyen binlerce çıplak model yürüdü. Çıplak poz veren modeller beyaz bir boyayla kaplandı.

Doğuda Ürdün, batıda İsrail ve Batı Şeria ile sınırlanan bir tuz gölü olan Lut Gölü’nde artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle su seviyesi her yıl bir metre geri çekiliyor. İsrail Turizm Bakanlığı ve ABD’li sanatçı Spencer Tunick, bu duruma farkındalık yaratmak için işbirliği yaptı. Bu kapsamda beyaz bir boyayla kaplanan yüzlerce çıplak model Lut Gölü’nün etrafında yürüdü.

ABD’li fotoğrafçı Spencer Tunick’in son projesi kapsamında, yüzlerce çıplak model Ölü Deniz olarak da bilinen Lut Gölü yakınlarındaki bir çöl boyunca yürüdü. Modeller sadece beyaz bir boyayla kaplandı.

54 yaşındaki fotoğrafçı, Lut Gölü’nün kıyılarında binden fazla çıplak modeli fotoğrafladı.

Lut Gölü'nün her yıl bir metre çekilmesine dikkat çekmek için yüzlerce kişi çıplak poz verdi - 2

Lut Gölü'nün her yıl bir metre çekilmesine dikkat çekmek için yüzlerce kişi çıplak poz verdi - 11

İNSAN FAALİYETLERİ DURUMU DAHA DA KÖTÜLEŞTİRDİ

İsrail ve Ürdün, yukarı havzadaki suyun çoğunu tarım ve içme suyuna yönlendirirken, iklim değişikliğinin hızlandırdığı mineral çıkarma ve buharlaşma sorunu daha da kötüleştirdi. Tunick beş yıl sonra geri döndüğünde, ilk çekimdeki durgun suların çekildiğini geride açık çukurlar bıraktığını gördü.