Binlerce emekçiden ‘Geçinemiyoruz’ haykırışı!

Yayın tarihi: 19 Aralık 2021 Pazar 12:43 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 5:55 pm

KESK’in çağrısıyla binlerce emekçi İstanbul Kartal Başak Durağı ve Ankara Tandoğan Meydanı’nda bir araya geldi. Meydanlardan ‘geçinemiyoruz’ sesleri yükseldi.

Saray’ın ekonomi politikalarına tepki gösteren emekçiler dün gerçekleşen İzmir ve Diyarbakır mitinglerinden sonra bugün de Ankara ve İstanbul’da bir araya geldi. Toplanan emekçiler, tepkilerini göstermek üzere meydanlara yürüyor.

Eyleme Birlik Sendikası, Türkiye Komünist Partisi, EMEP, SOL Parti ve Halkevleri’nin de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü katılıyor.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPILDI

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, emekçilerin geçinemez duruma geldiğini belirterek, “İktidar bu baskı politikalarıyla ömrünü uzatmaya çalışıyor. Ancak nafile. Bu iktidar metastaz olmuş, özellikle kanserli hücre tüm vücuduna yayılmış. Kurtarma şansı yok. Kamu emekçileri olarak biz de maaş tutarlarımızın asgari ücret oranındakinin vergiden muaf tutulmasını talep ediyoruz.Erken seçim diyoruz” dedi.

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ SESLERİ

Meydanlarda İşsizliğe, yoksulluğa hayır pankartlarıyla ‘Direne Direne Kazanacağız’ sloganları yükseliyor.

Yürüyüşten önce çalınan müzikler eşliğinde halay çeken binler, sık sık “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Asgari değil insanca yaşam” sloganları attı. Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne gibi çevre kentlerden gelen sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerden binlerce kişi, taleplerinin yazılı olduğu pankart ve dövizlerle kortej oluşturdu.  Emekçiler, sloganlarla Başak’tan Kartal Meydanı’nda doğru yürüyüşe geçti.

Hopa’da geçinemiyoruz eylemi