Bingöl’de bir kadını darp eden uzman çavuşa gözaltı

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 7:38 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 5:34 pm

Bingöl’de Ferhat K. adlı uzman çavuş önce 8 yaşındaki bir çocuğu kovaladı, ardından tepki gösteren anne Rahime Ö.’yü darp etti. Karlıova Kaymakamlığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve uzman çavuşun gözaltına alındığını açıkladı.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Ferhat K. adlı uzman çavuş, gürültü yaptığı bahanesiyle kovaladığı çocuğun annesi Rahime Ö.’yü darbetti. 8 yaşındaki çocuğu gürültü yaptığı bahane edilerek şiddete maruz bırakılan Rahime Ö. hastaneye gidip darp raporu aldıktan sonra uzman çavuş Ferhat K. hakkında şikayette bulundu.

Yaşananları Evrensel gazetesine anlatan Rahime Ö’nün eşi Yüksel Ö., uzman çavuşun gürültü yaptığı gerekçesiyle çocuğunu kovaladığını ve eşinin bu duruma tepki göstermesi sonucu darp edildiğini söyledi.

“EŞİM KANLAR İÇİNDEYDİ, GEREKEN YAPILMALI”

Yüksel Ö., eşinin yaşadıklarını “Çocuklar binanın önünde gürültü yapıyorlar. Uzman da rahatsız olmuş demek ki çocukların seslerinden, 8 yaşındaki çocuğumu kovalıyor. Eşim de ‘Utanmıyor musun küçük çocuğu kovalıyorsun’ diyor. Uzman çavuş, eşime, ‘Asabımı bozma, gelir ağzını yüzünü kırarım’ diyor. Eşimi yumruklarla dövüyor” diye anlattı.

Darp raporu aldıklarını ve şikayette bulunduklarını aktaran Yüksel Ö., “Çocuğum bayağı korkmuş. Şahitlerimiz de var. Uzman çavuş benim kendisine saldırdığımı söylemiş emniyette ama ben geldiğimde eşim kanlar içindeydi. Olay yerinde polis ve site sakinleri vardı. Takipçisi olacağız bu olayın, gereken yapılmalı” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, UZMAN ÇAVUŞ GÖZALTINA ALINDI

Karlıova Kaymakamlığı kadını darbettiği iddiasıyla uzman çavuş gözaltına alındığını duyurdu. Karlıova Kaymakamlığından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Karlıova’da uzman çavuş terörü” şeklindeki haber ve paylaşımlar üzerine açıklama gereğinin duyulduğu belirtildi. Açıklamada, “Bahse konu olay üzerine Kaymakamlığımızca ivedi olarak araştırma yapılmış ve akabinde olay hakkında adli ve idari soruşturma süreci başlatılmıştır.” ifadesine yer verildi.

Karlıova Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, bir kadını darbettiği iddia edilen uzman çavuş F.K. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekiplerince adresinde gözaltına alınan F.K’nin emniyetteki işlemleri sürüyor.