Bingöl’de polis şiddeti kamerada: Çevredekilerin tepkisine rağmen devam etti

Yayın tarihi: 2 Eylül 2019 Pazartesi 4:17 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi 4:17 pm

Bingöl’de polis, şiddet kullanarak gözaltına almak istediği bir genci ve şiddeti önlemek isteyen abisi ve babasını da şiddet uygulayarak gözaltına aldı. Yaşananlar mahalleli ve esnaf kameraları tarafından  kaydedildi.

Polis şiddeti bu kez Bingöl’de kaydedildi.

Bingöl merkeze bağlı Uydukent mahallesinde gerçekleşen olayda, bir lokantada çalışan Berat Çeçen isimli genç motosiklet ile sipariş dağıtırken polisin dur ikazını duymadığı için takip edilerek durduruldu.

Berat Çeçen’i durduran polisler gence hakaret edip fiziki şiddet uyguladı. Polisin saldırısını gören gencin abisi Kadir Çeçen araya girmeye çalışınca bu kez polis şiddeti gencin abisine yöneldi.

İki kardeşe şiddet uygulamaya devam eden polislere müdahale etmek isteyen babaları “Çocuklarımı neden dövüyorsunuz” diyerek polislere tepki gösterince baba Lütfi çeçen’de aynı polislerce fiziki şiddet uygulanarak gözaltına alındı.

POLİS ŞİDDETİ ÇEVREDEKİLERİN TEPKİSİNE RAĞMEN DEVAM ETTİ

Polis şiddetini gören çevredekiler tepki gösterse de polisin tavrı daha da arttı. Gözaltına alınan iki kardeş ve baba, yere yatırılıp ters kelepçe takılarak işkenceye maruz bırakıldı.

POLİŞ ŞİDDETİNİ KAMERALARLA KAYDETTİLER

Yaşananlar mahalleli ve esnaf tarafından kameralara çekilerek belgelendi. Polis şiddeti gören baba ve oğlulların şikayetçi olduğu ve ifade işlemleri için hala emniyette tutulduğu öğrenildi.