Binance, LUNA ve UST işlemlerini durdurdu

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 10:26 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 10:26 am

Terra ekosistemine ait ABD dolarına sabitli algoritmik bir stablecoin olan UST, bugün dolar karşısında yüzde 40’lık bir düşüş yaşayarak değerinin 1 dolarda sabit olması gerekirken 0.60 dolara kadar geriledi. Ayrıca Terra (LUNA) da yüzde 60’lık bir düşüş yaşadı.

Kriptokoin‘in haberine göre UST ve Terra (LUNA) kripto paralarında yaşanan gelişmelerin ardından dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, LUNA ve UST çekimlerini geçici olarak askıya aldı.

LUNA VE UST ÇEKİMLERİ DURDURULDU

Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST’nin fiyatı dolar karşısında yüzde 40 düşüşle 0,60 dolara geriledi. Bu, Terra’nın yerel kripto para birimi LUNA’nın yanı sıra UST’nin de büyük ölçüde tasfiye edilmesiyle sonuçlandı. LUNA, 24 saatlik aralıkta 62.34 dolardan 24.85 dolara kadar geriledi. Bu gelişmelerin ardından kripto borsası Binance, LUNA ve UST stablecoin’inde çekim işlemlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

Yapılan resmi duyuru ise şöyle:

TERRA (LUNA) AĞINDAKİ LUNA VE UST TOKENLARI İÇİN PARA ÇEKME İŞLEMLERİ, BEKLEYEN YÜKSEK MİKTARDA PARA ÇEKME İŞLEMİ NEDENİYLE 10 MAYIS 2022, 05:20 İTİBARIYLA GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDI. BUNUN NEDENİ AĞ YAVAŞLIĞI VE TIKANIKLIĞIDIR. AĞIN İSTİKRARLI OLDUĞUNU VE BEKLEYEN PARA ÇEKME HACMİNİN AZALDIĞINI TESPİT ETTİĞİMİZDE BİNANCE BU TOKENLER İÇİN PARA ÇEKME İŞLEMLERİNİ YENİDEN BAŞLATACAK. KULLANICILARI BAŞKA BİR DUYURU İLE BİLGİLENDİRMEYECEĞİZ. VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ.

Korkulan oldu! Borsalardan sonra kripto paralar da çakıldı