Binali Yıldırım’ın seçim vaadi 6 ay içinde ikinci defa satışa çıkartıldı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 12:45 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 12:45 pm

Binali Yıldırım’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarında “Doğa Tarihi Müzesi” yapacağını söylediği, Kartal’daki arazinin bir bölümü ikinci kez satışa çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kartal Taşocağı Gölet’i bitişiğinde bulunan, yaklaşık 27 bin metrekarelik, “kupon” araziyi, 6 ay içinde ikinci kez satışa çıkardı. Özelleştirme İdaresi Kartal Çavuşoğlu Mahallesi 2796 ada 366 parsel için geçen yıl kasım ayında da satış ihalesi düzenlemişti. İdare, gölet kenarında yer alan arazi için, ihaleye katılacak olanlardan 17 milyon 500 bin TL “Geçici Teminat Bedeli” istemişti.

İkinci kez çıktığı ihalede İdare, teminat bedelini 25 milyon TL’ye çıkardı. İhaleye katılacak olanlardan en az yüzde 3 teminat alınması yasal zorunluluğu nedeniyle, kupon arsanın muhammen bedelinin yaklaşık 800 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. İhaleye son teklif verme tarihi 31 Mayıs 2022.

Binali Yıldırım: ‘Başkan Ekrem İmamoğlu, Allah razı olsun’ paylaşımını gördüm, çok üzüldüm

MİLLET BAHÇESİ DIŞINDA BIRAKILDI

Odatv’nin haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önceki yıl onayladığı plan değişikliği ile Kartal Taşocağı Gölet’i ve yakın çevresi “Millet Bahçesi” ilan edilmişti. Ancak Gölet’in yakınında bulunan ve Özelleştirme İdaresi’nin ikinci kez satışa çıkardığı parsel, doğal yapısı gereği “Millet Bahçesi” içerisinde yer alması gerekirken planlama alanı dışında bırakılmıştı. 2018 yılında yapılan imar düzenlemesi ile söz konusu parsel “ticaret+turizm+konut” alanına alınmış, inşaat yüksekliği de 80 metre olarak tanımlanmıştı. 80 metre yükseklik yaklaşık, 27 katlı bir yapı yapılması anlamına geliyor.

MÜZE OLACAKTI

Özelleştirme İdaresi’nin satışa çıkardığı parsel için, eski Başbakanlardan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sırasında, Gölet ve yakın çevresinin “Kartal Doğa Tarihi Müzesi” olacağını söylemişti. Binali Yıldırım’ın imzasını taşıyan propaganda videosunda söz konusu parsel, “Doğa Tarihi Müzesi” sınırları içinde yer alıyor ve aynı zamanda Gölet, “Su Sporları Merkezi” olarak da gösteriliyordu.

İKİNCİ KUPON ARAZİ

Özelleştirme İdaresi ayrıca Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan, yaklaşık 8 bin metrekare büyüklüğündeki 16593 ada 1 parseli de satışa çıkardı. Geçici teminat bedeli ise 17 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Muhammen bedelinin ise yaklaşık 600 milyon TL olduğu tahmin ediliyor.

Maltepe Tren İstasyonu ile Bağdat Caddesi arasında kalan, “kupon” arazi, Kartal’daki arazi ile birlikte aynı gün satılacak.