Binali Yıldırım’ın ‘ekonomiye katkı sağlayacak’ dediği havalimanı para yutuyor

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:17 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:17 am

Açıldığı tarihten bu yana kullanılmayan Çanakkale’deki Gökçeada Havalimanı para yutmaya devam ediyor. 2010 yılında açılan ve 38 çalışanın bulunduğu havalimanına kimse uğramıyor, uçuşlar düzenlenmiyor.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, havalimanı için bu yıl da Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü iki ayrı ihale düzenledi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, ilk ihale “2022 Yılı Gökçeada Havalimanı Müdürlüğü ve VOR İstasyonu Elektrik Enerjisi” adı altında yapıldı. Bu ihaleyle Gökçeada Havalimanı’nın bu yıl ihtiyacı olan elektrik enerjisi için Aycan Toptan Elektrik Şirketi’ne tam 367 bin TL ödendi.

Mart ayında da “2022 Gökçeada Havalimanı Apron Direklerinin Bakım-Onarımı” adı altın bir ihale düzenlendi. Bu ihaleyle de DHMİ’nin kasasından 3D Aydınlatma isimli bir şirkete 152 bin 900 TL’lik ödeme yapıldı. Bu iki ihaleyle bu yıl yapılan harcama ise 520 bin TL’yi buluyor.

BİNALİ YILDIRIM EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Dönemin DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal tarafından 88 milyon TL’ye yapıldığı açıklanan Gökçeada Havalimanı açılışına katılan dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise havalimanının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağı iddia etmişti.

Açılışın ardından Gökçeada Havalimanı’na kısa bir süre yapılan tarifeli uçuşlar kaldırıldı. Binali Yıldırım ise haftada iki gün İstanbul’a tarifeli uçuşların yapılacağını duyurmuştu.