Binali Yıldırım’ın AKP kampına neden gitmediği ortaya çıktı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2019 Pazartesi 10:16 am - Güncelleme: 29 Nisan 2019 Pazartesi 10:16 am

31 Mart seçimlerinde AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım’ın AKP’nin Kızılcahamam kampına katılmaması dikkat çekmişti. Kampa katılmayan Yıldırım, “Ben kaybedilmiş bir seçimi, kazanmak için uğraşacak bir insan değilim. Bu makamların daha fazlasını gördüm daha fazlasında sorumluluk aldım. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oyların yerli yerine gidip gitmediğinden emin olmak. Bunun için çaba gösterdik” dedi. Yıldırım’ın kampa katılmama sebebi de belli oldu.

AKP’nin, yerel seçimlerin ardından Erdoğan öncülüğünde yaptığı Kızılcahamam kampına; belediye başkanları, il başkanları ve MKYK üyeleri katıldı. Ancak İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın davet bile edilmediği ortaya çıktı. Kampa davet edilmeyen Yıldırım’ın, mezun olduğu İstanbul Kasımpaşa Lisesi’nde yaptığı açıklama ise gündeme bomba gibi düştü.

“KAYBEDİLMİŞ SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN UĞRAŞACAK DEĞİLİM”

“Ben kaybedilmiş bir seçimi, kazanmak için uğraşacak bir insan değilim. Bu makamların daha fazlasını gördüm daha fazlasında sorumluluk aldım. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oyların yerli yerine gidip gitmediğinden emin olmak. Bunun için çaba gösterdik” diyen Yıldırım, “Hukuki bir süreç Yüksek Seçim Kurulu’nda devam ediyor. Bize düşen onun sonucunu beklemek ve ondan sonra da herkes işine gücüne bakacak” şeklinde konuştu.

KIZILCAHAMAM’A NEDEN GİTMEDİ?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman da bugünkü köşesinde, AKP’nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Kızılcahamam Kampı’na neden gitmediğini açıkladı. İşte Yılman’ın yazısından ilgili bölüm:

“Dün en çok merak edilen bir diğer konu da Kızılcahamam Kampı idi. 31 Mart seçiminin değerlendirmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Kızılcahamam’da kampa giren AK Partililer arasında neden Binali Yıldırım’ın olmadığı çok sorgulandı. Ve bunun üzerine de mesela 31 Mart seçimleri tartışmaları dolayısıyla partisiyle arasında bir soğukluk olduğundan Yıldırım’ın kendisinin kampa gitmediği filan yazılıp çizildi.

O yorum da kesinlikle doğru değil. Çünkü Binali Yıldırım Kızılcahamam Kampı’na davet bile edilmemiş. Sanıyorum kampa davet edilenler arasında sadece belediye başkanları, il başkanları ve MKYK üyeleri olmuş. Malumunuz Binali Bey pozisyonu gereği şu anda sade bir milletvekili olduğundan ona davet yapılmamış. Açıkçası ben bunu duyunca çok şaşırdım. Ve kendisine de söyledim.

Zannımca bu olmamış! Yani kim ya da kimler organize etti Kızılcahamam Kampı ile ilgili bu davet işini bilmiyorum ama Binali Yıldırım gibi parti için çok müstesna bir ismi, “Nasıl olsa o da artık sıradan bir milletvekili!” deyip davet etmemek yakışık kalmamış. Kusura bakmasınlar ama belediye başkanlarının davetli olduğu bir toplantıya Binali Bey’in davet edilmemesi, Binali Bey’in seçimi kaybetmiş olduğunun bir bakıma AK Parti cenahınca da kabulü gibi oldu. Ve hatta yeni bir seçim ihtimalinde belki de yeniden aday gösterilmeyeceği (istifa ettirilerek) anlamına da gelebileceğinin düşünülmesine sebep olup, inanılmaz bir siyasi basiretsizlik örneği olarak kayda geçti bu durum”