Binali Yıldırım’dan ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna net yanıt

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2019 Pazartesi 9:41 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2019 Pazartesi 11:53 pm

Binali Yıldırım YSK’nın İstanbul kararına ilişkin açıklamada bulundu.

AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul adayı olan Binali Yıldırım, YSK’nın İstanbul seçimini iptaline ilişkin açıklama yaptı.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

“Bu karar 31 Mart’ta yapılan seçimlerin tekrar edilmesi. Peki seçimler YSK’ya neden gitti. Seçimler sonrasında tespit ettiğimiz bazı usülsuzlükler ve şaibeler dolayısıyla hukukun verdiği bütün süreçleri partimiz takip etti. İlçe, il seçim kurullarındaki süreçler tamamlandı.

Ve nihayet YSK’ya getirildi. YSK gerekli çalışmaları, araştırmaları yapıyordu. Bugün elde edilen rapor görüşüldü ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

YSK’nın yazılı kararı resmi açıklaması henüz yayınlanmadı. Gerekçelerin ne o lduğunu şu an bilmiyoruz. Açıklama yapmak doğru olmaz. Tekrar edilecek seçimleri 23 Haziran tarihinde yapılacak. İstanbul için İstanbullular için hayırlı uğurlu olsun. Türkiye bir hukuk devleti, hukukun içerisinde seçimin patronu olan YSK kararını vermiştir.

“KARARIN ANLAMI AYNI ADAYLARLA SEÇİME GİDİLMESİDİR”

Değerli arkadaşlar seçimlerin tekrarınnın anlamı şudur: Aynı seçim listeleri ve aynı adaylarla seçime gidilmesidir. Bunun istisnası ölüm ve istifadır. Siyasi yanı da şudur; Biz başından beri İstanbul’a hizmet etmek için bir yola girdik. Bu kararımız seçimlerde de aynı olacak. İstanbul’a en güzel hizmeti yapmak için elimizden geleni yapacağız.