Binali Yıldırım ve eşi koronavirüse yakalandı

Yayın tarihi: 3 Eylül 2020 Perşembe 1:55 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2020 Perşembe 4:28 pm

AKP İzmir Milletvekili ve son Başbakan Binali Yıldırım koronavirüse yakalandı. Test sonucu pozitif çıkan 64 yaşındaki Yıldırım durumuyla ilgili, “Herhangi bir olumsuzluk yok. Doktorlarımız, süreci evde geçirmemizi uygun gördüler” dedi.

Bir süredir memleketi Erzincan’da bulunan AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ankara’ya döndükten sonra rahatsızlık belirtileri göstermeye başladı. Bunun üzerine Ankara Şehir Hastanesi’ne giden Yıldırım’a derhal Kovid-19 testi yapıldı. Test sonucu pozitif çıkan 64 yaşındaki Yıldırım, müşahede altına alındı.

Yıldırım’ın hastalığının seyrinin çok şiddetli geçmediği, binaya yürüyerek giriş yaptığı ve hastanede normal odada tutulduğu öğrenildi. Ayrıca haberin duyulmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da Yıldırım’ı ziyaret ettiği bilgisine ulaşıldı.

EŞİ DE KOVİD-19’A YAKALANDI

Yıldırım, yaptığı ilk açıklamada, “Vücut kırgınlığı nedeniyle bu sabah Semiha Hanım ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne başvurduk. Yapılan tetkikler sonucu Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıktı” dedi.

“Durumumuz iyi, herhangi bir olumsuzluk yok” diyen Yıldırım, “Doktorlarımız, süreci evde geçirmemizi uygun gördüler. Vatandaşlarımızdan TMM kuralına riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Dua eder, dua bekleriz” ifadesini kullandı.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi.

Koca, sosyal medya hesabından, “Binali Yıldırım Bey ve kıymetli eşi Semiha Hanım’ın Ankara Şehir Hastanemizde yapılan tetkiklerinde COVID-19 testleri pozitif çıkmıştır. Şu an için durumları iyi ve kendilerini evde tedavileri için hastanemizden uğurladık. Gücümüz tedbir almaya ve sevdiklerimizi korumaya yeter” diye yazdı.